SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, April 24, 2018

Nastavak


Prije dvije nedjelje došle su nam unuke od Vicine tetke (očeve sestre). Ostavile muževe i djecu kod kuće u Splitu (tamo žive) i autobusom se zapustile u Sarajevo. Tri dana. Vrijeme ih je odlično služilo i uspjeli smo da im maksimalno pokažemo što više Sarajeva.
Bile su oduševljenje. 

A tih dana nekako istovremeno iziđe i članak o gospodinu Brajanu Džokartu koji u prilogu dostavljam.

A u petak smo bili u (Lukavici RS), u njihovoj pošti mogu platiti struju za kuću u Banjaluci. 
Ranijih godina to nisam mogla, morala sam ići u Banjaluku. Od naše kuće do tamo 15 minuta kolima.

To nama daje osjećaj da smo u Bosni i Hercegovini jer se ne osjeća RS kao u Banja Luci.  Ljudi trolejbusom dolaze u Sarajevo, mladi pogotovo, iako na ulazu piše “Grad Istočno Sarajevo“.

Obzirom da slike kažu više od riječi, ja ću sad dokumentovati svoj tekst i dalje se čuditi da stranci mogu voljeti ovu zemlju i ovaj grad. A neki likovi u Banjaluci mrziti.

Pozdrav Saima





Labels:

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Prva slika je došla iz Splita. Sljedeći vikend je rodica poslala putem Viber uz komentar “ Sjedimo na splitskoj rivi i već nam nedostaje Sarajevo” Rodica sa mužem . Ja sam ispod napisala taj komentar ali očito ili nije stigao ili ja mislim da sam napisala.Samo da ne bude zabune.Sve vise osjećam ulaskom u 8-mu decenije života, da će se za mnogo toga sto sto se želimo sjećati morati malo duže napregnuti mozak.

Pozdrav Saima12dalje »

Friday, 11 May, 2018  

Post a Comment

<< Home