SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Friday, November 24, 2017

In memoriam - Dragosav Milašinović, Mila



Jutros mi od Made stiže tužna vijest. U Banjaluci je umro Dragosav Milašinović - Mila, naš prijatelj i poznanik, nekadašnji radnik Profesionale, OOUR RRT.
Evo Madinog emaila:

Dragi Co,

saznao sam da je u Bluci umro moj prijatelj i nas kolega sa fakulteta, Dragosav Milasinovic Mila.
Mislim da ga znas , radio je i u profesionali u Cajavecu.

Ovom prilikom zelim da izrazim iskreno saucesce mojoj prijateljiici Jasni, Milinoj supruzi i njegovom sinu Borisu te ostaloj ozaloscenoj rodbini i prijateljima.

Pozdrav Made


Mila se pridružio povelikoj grupi generacije koja je preko svoje glave preturila rat i čiji su životi presječeni na pola, taman u godinama kada je trebala uživati plodove svoga rada. Bila je to generacija koja je životu prišla ozbiljno, iskoristila mogućnosti da se školuju i završi fakultete, koje im je pružalo društvo na koje mnogi danas pljuju. Kao inžinjer, radio je u OOUR-u Računarske i radarske tehnike, razvijajući nove proizvode koristeći najnovije svjetske tehnologije. U godinama kada se većina skučila, došao je rat koji je za neke bio prilika da ostvare svoje skrivene želje, a za mnoge, zlo, koje je ostavilo traga na njihovim životima.
Mila je bio jedan od ovih drugih. Nakon rata sam ga sreo samo jednom. Bio je bez posla, iako je bio izuzetan stručnjak u svom poslu. Oni koji nisu prihvatili nacionalističku politiku koja je zapljusnula naš grad su bili u nemilosti. Mila je bio jedan od onih koji nisu preko noći zaboravili svoje prijatelje i poznanike samo zato što nose pogrešno ime. Siguran sam da je na njegovu preranu smrti uticala i nezdrava atmosfera u gradu koju normalna osoba nije mogla prihvatiti.

Supruzi Jasni, sinu Borisu i ostaloj ožalošćenoj familiji upućujem naše iskreno saučešće.

Labels:

4 Comments:

Anonymous sega said...

Porodici Milasinovic kao i svim ozaloscenim upucujemo najiskrenije saucesce.
Sega i Brana

Friday, 24 November, 2017  
Anonymous Dzindici said...

Iskreno saucesce porodici i prijateljima.

Saturday, 25 November, 2017  
Anonymous Cadjo. said...

Pocivaj u miru dragi prijatelju, ostavio si nam draga sjecanja.
Porodici najiskrenije saucesce,
Zlata i Cadjo.

Saturday, 25 November, 2017  
Anonymous Anonymous said...

Najiskrenije saucesce porodici i prijateljima naseg dobrog kolege i prijatelja Mile.
Sejo i porodica Bahtijarevic

Sunday, 26 November, 2017  

Post a Comment

<< Home