SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Monday, April 04, 2016

Malo slika iz Australije

Moji planovi za penziju su uključivali putovanja. Dosta putovanja. Mnogo je mjesta na zemaljskoj kugli koja bih volio posjetiti a da li ću to i ostvariti ovisi o više faktora. Zdravlje je jedan od glavnih a ima i drugih koji me sprečavaju da uživam u ljepotama ove naše planete prije nego krenem na vjenčni počinak. Neki vjeruju da će tek tada uživati (naravno, ako završe u raju a znamo da to treba zaslužiti na ovom svijetu) a ja bih da uživam sada a kasnije kako bude.

Australija je jedno od mjesta koje bih definitivno želio vidjeti. Iako sam zadnjih godina o ovom dalekom kontinetnu saznao mnogo uz pomoć novih tehnologija i prijatelja i poznanika koji su se tamo skrasili, još uvijek je to za mene pomalo mistični dio ove naše planete koji krije mnoga iznenađenja.

Dok čekam da i na mene dođe red da se otisnem preko Pacifika, prikupio sam nekoliko fotografija koje mi je kćer poslala za vrijeme prošlomjesečne posjete Sidneju. Mlađi od putovanja ne prave frku kao mi stariji i za njih niti jedno mjesto na kugli zemaljskoj nije nedostupno. Zadnjih  mjesec i pol Sanja je provela u ovom lijepom gradu na istočnoj obali Australije i osjetila život njegovog običnog građanina. Pored grada, obišla je i bližu okolinu a neke detalje je uhvatila okom kamere. Kako više niko neće da troši vrijeme na pisanje, nisam je uspio ubijediti da za blog napiše par riječi pa fotografije objavljujem bez komentara.














Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home