SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Saturday, August 01, 2015

Malo Jadrana

Moj prijatelj Srđa se na samim počecima bloga  znao javiti ponekim prilogom ali ga ovdje već odavno nema. O razlozima nejavljanja mogu samo nagađati. Nije se Srđa javio na blog ni ovaj put ali ja nisam mogao odoliti a da ne ukradem par njegovih lijepih slika s ovogodišnjeg ljetovanja i podijelim ih s posjetiocima bloga.

Godišnji su odmori i raja se odmara. Tako i treba, zaslužili smo to jer smo cijeli život pošteno radili pa je red da se i  mi odmorimo. Na odmore se ide na sve strane svijeta. Raja iz „dijaspore“ ovdje u USA obično ide na Karibe dok oni iz Evrope još uvijek najčešće odlaze na Jadran, mada ih ima i po Turskoj, Grčkoj, Španiji.

Marinkovići godinama ljetuju na Žirju, tom biseru Jadrana, gdje uživaju u gotovo netaknutoj prirodi. Ove godine su iznajmili kuću s prekrasnim pogledom na zaliv. Srđo mi reče da je znao ustajati rano samo da uživa u prekrasnim izlascima sunca i jutarnoj tišini kada se život tek budi iz noćnog sna. Taj osjećaj nisam imao godinama jer sam Jadran zadnji put posjetio prije sedam godina i ko zna kada će se to opet destiti.  

Iz Srđinog emaila sa odabrao par slika i evo ih pred vama. Nadam se da se neće naljutiti što ga nisam pitao za dozvolu, ali, prijatelji smo, pa ćemo eventualni nesporazum već nekako izgladiti.


 






Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home