SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Saturday, January 31, 2015

In memoriam - Ibrahim Kovačević

Jutros mi stiže još jedna tužna vijest. U Zagrebu je iznenada preminuo Ibrahim Kovačević, Baja, naš kolega iz Profesionale. Vijest me jako iznenadila jer o Ibri nisam imao nikakvih vijesti već poodavno. Ne znam da li je imao zdravstvenih problema ili je nešto drugo u pitanju. Od kako smo se rasuli na sve strane svijeta neke veze su se pogubile pa nas vijesti kao ova nađu nespremne.

Radio je Ibro u Profesionali, u OOUR-u Prostorna Tehnika sve do početka devedesetih kada je doživio sudbinu mnogih sličnih njemu. Raja iz grupe Upaljača kojoj je pripadala i Nera se znala lijepo družiti o čemu svjedoče i slike koje su mi ostale u albumu kao sjećanja na ta vremena. Vjerojatno bi se  ta druženja nastavila i do današnjih dana da ne dođoše „demokratske promjene“ a sa njima na površinu ne isplivaše najgori među nama.  Ibro i Kadema su djecu odmah na početku rata skolinili u Englesku a i njih dvoje na kraju moraše napustiti rodni grad. Skrasili su se u Zagrebu gdje je dočekao penziju. Sa Ibrom sam se u ovim izbjegličkim danima čuo telefonom samo nekoliko puta. Nikako se nije mogao pomiriti s činjenicom da je morao napustiti rodni grad. Bio je razočaran ponašanjem nekih od njegovi bivših radnih kolega kao i mnogi koji su doživjeli istu sudbinu. Smrt ga zateče u novoj domovini kao što će se, nažalost, desiti mnogima od nas.

Ibrinoj supruzi Kademi, djeci Miriam i Diletu (pravo ime mu nikada nisam znao) i ostaloj ožalošćenoj rodbini i prijateljima izražavam iskreno saučešće.  

Labels: ,

5 Comments:

Anonymous Dzindici said...

Tuzno... odlaze nam prijatelji, poznanici , raja s posla. Nekako precesto.
Ibro je bio jedan od onih dragih ljudi , uvjek spremnih za salu koje pamtimo citav zivot i uvjek ih se sjecamo s radoscu.
Iskreno saucesce Ibrinoj porodici ,
Sasa i Emira

Saturday, 31 January, 2015  
Anonymous Nataša said...

Ibru sam upoznala na samom početku svog radnog vijeka u RČ. Bio je vrlo blizak mom prvom rukovoditelju s kojim sam dijelila radnu sobu. Navraćao bi razmijeniti s njime stručne ideje i dileme.
Iako poslovno nismo surađivali ostao mi je u sjećanju kao otvoren, jednostavan i dobronamjeran čovjek.
Teško je miriti se sa u zadnje vrijeme učestalim odlascima bivših radnih kolega.

Iskrena sućut obitelji i prijateljima.

Nataša

Sunday, 01 February, 2015  
Anonymous Mirjana said...

Polako nestaje dio naseg lijepog zajednickog zivota u nasem gradu. Zeljku i meni je Ibro ostao u sjecanju takav kako ga je opisala Natasa.
Svaki odlazak nas sve vise i vise rastuzi, a posebno kad odu dobri ljudi.
Iskreno saucesce Ibrinoj obitelji
Zeljko i Mirjana Stancic

Monday, 02 February, 2015  
Anonymous Cadjo said...

Iskreno I duboko saucesce Ibrinoj familji,
Zlata I Cadjo.

Monday, 09 February, 2015  
Blogger Unknown said...

Pravo ime mu je idris ako te jos zanima

Thursday, 18 May, 2017  

Post a Comment

<< Home