SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Sunday, April 27, 2014

Sinu za rođendan

Nisam imao namjeru ovaj video klip staviti na blog ali kako je nastalo malo zatišje na blogu, a klip je vezan i za događaj i za slike, evo ga objavljujem.

Sin mi je prije dva dana proslavio 34. rođendan pa kako nije blizu i mama ne može napraviti tortu, skupio sam nekoliko slika dok je bio mali i napravio kratki video umjesto. Prelistavajući albume, sjetio sam se dana kada se rodio i odrastao u sredini koja nam je svima ostala u lijepim sjećanjima.

Na život se ni danas ne mogu požaliti ali ona vremena su bila drugačija, opuštenija, sa mnogo manje stresa i nesigurnosti za budućnost. Ne znam kako svoje živote žive mladi u našem gradu ovih dana ali znam da se s njima nikada ne bih mijenjao.


Labels:

8 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ovo je jedna divna prica za sva vremena, mnogih od nas. Zenili smo se i udavali izmedju 20-tih i 30- tih u pravo vrijeme kako bi rekli nasi stari. Neki i mnogo mladji.
Mnogi imamo mnogo slika i da znamo sto Davorov tata zna, mogli bi napraviti isti ambijent i isto vrijeme samo sa drugim likovima
Nove generacije djece imaju slike sa mobitelima, iz šoping centara, u zatvorenom prostoru igraonica, dok roditelji sjede u blizini u kafićima ili restoranima. Nigdje prirode, nigdje sunca. Sarajevske ulice su subotom prepune majki koje guraju kolica sa svojim bebama, uz buku i glasove automobila, jer usput obavljaju obavezne poslove zbog nedostatka vremene.
Mislim da zbog toga nikad vise nece biti onog vremena u kojem smo bili sretni i opusteno.
Sa malim zakasnjenjem Sretan rodjendan Davore
Pozdrav Saima

Monday, 28 April, 2014  
Anonymous Nada said...

Sretan ti rodjendan Davore.

Nada

Tuesday, 29 April, 2014  
Anonymous sega said...

Davore sretan rodjendan tebi i tvojim Komljenovicima. Koristim ovu priliku da ti pozelim dobrodoslicu u Holandiju (sve sa zakasnjenjem ali je od srca). Co je napravio super cestitku, posto sam odrastao na Predgradju vase slike me vratise i u moje djetinjstvo. Super...volim da se sjecam svega sto je lijepo,a vrt i cvijetnjak kod Komljenovica su bili uvijek na visokom nivou.
Mnogo pozdrava za sve vas !
Sega

Tuesday, 29 April, 2014  
Anonymous Posmatrac said...

Odmah se nakon par kadrova vidi da je to bilo lijepo vrijeme i sretna mladost. Tako se cinilo jednostavno a danas je jasno kako je to rijetko.

Zanima me tko su dvije starije cure na 0:52 mozda netko poznat

Tuesday, 29 April, 2014  
Anonymous dubravka said...

Moje najljepse zelje Davoru za rodjendan.
Slike sam, kao i ostali, posmatrala sa uzivanjem. Dijete raste, sad je ozbiljan mladic, cijeli svijet je njegov.
Drago mi je bilo sjetiti se na dane kad sam zivjela u blizini dvije najpametnije djevojcice koje sam ikad srela. Te dvije curice sa slika, Davorove sestricne. Ponekad smo citali zajedno Zmajeve pjesme i one su slusale sa velikom radoznaloscu.
Pozdrav svima od Dubravke

Wednesday, 30 April, 2014  
Anonymous Anonymous said...

Vidjela sam video na F.B. i komentirala.Koliko je ljubavi upleteno u taj video,a muzika je posebna.Rijetki su očevi koji znaju pokazati djeci svoju ljubav.Pretpostavljam,da su Sanja i Davor svjesni te roditeljske ljubavi.Svjesni toga imaju samopouzdanje i zato su tako uspješni ljudi.Želim vam svaku sreću.Enisa

Wednesday, 30 April, 2014  
Blogger co said...

Sega, Davoru se Holandija izuzetno svidja i vrlo cesto obilazi gradove i gradice i uziva u njihovoj ljepoti. Ovog jula cemo i mi, ako sve bude kako je planirano, imati priliku da se uvjerimo u ono o cemu mu nam on prica i sto je napisano o Holandiji na Internetu. Imamo namjeru posjetiti nekoliko gradova, ukljucujuci, naravno, Amsterdam. U godinama smo u kojima ce nam lagane setnje po trgovima, ulicama i uz kanale holandskih gradova prijati i jedva cekam da se “otisnemo” na put.

Wednesday, 30 April, 2014  
Anonymous sega said...

Komljenovici,
dobro dosli u zemlju gdje prema podacima iz 2013 zivi 16,780.000 stanovnika a cija je povrsina cca 41.526 km2 i sa 494 stanovnika/km2. U zemlju sa 12 provincija, u zemlju gdje se govori oko 30 stranih jezika (svi "novi" Holandjani govore svoj maternji jezik), u zemlju gdje imate oko 25 dijalekata (svaka provincija svoj dijalekt) a zatim dijalekti unutar provincija. Interesantno je da se oni koji zive u Limburgu- gl.grad-Maastricht (sa svojim dijalektom) gotovo uopste ne mogu razumjeti sa onima koji su iz provincije Drente-gl.grad- Assen. Ali sluzbeni jezik je holandski i to svako postuje. Dobro dosli u zemlju sa 18 miliona bicikla (koja su u upotrebi), u zemlju sa 17.000 km biciklistickih staza i gdje se godisnje ukupno predje oko 15 milijardi km biciklom. Naravno "motor" Holandije je (Randstad) predio izmedju Amstrdama,Den Haga,Roterdama i Utrechta gdje je najjaca privreda, gdje zivi preko 8 miliona stanovnika, gdje je cca 1.000 st./km2 dok naprimjer u provinciji Drente (gdje smo i mi) naseljenost je 186 st./km2.
Dobro dosli u zemlju gdje su pojedini zakoni jos od 1810, ne mijenjaju se. O tome drugom prilikom.
Dobro dosli u zemlju cvijeca ! Sega

Friday, 02 May, 2014  

Post a Comment

<< Home