SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Thursday, April 24, 2014

Još jedna Nermina

Zima se kod nas ove godine odužila i tek ovih dana temperature polako rastu i nagovješćuju proljeće. Dvadeset godina smo u Americi i čini mi se da je ova zima bila najhladnija. Zbog toga sam većinu vremena proveo u toploj kući, listajući Internet i bacajući pogled tu i tamo na praznu ulicu. Facebook prelistavam svaki dan, često nalazeći poznanike iz grada o kojima nisam čuo godinama. Ni gdje su, ni kako su, ni kako žive, čime se zanimaju. Nerijetko se iznenadim kada naletim na lijepe fotografije naše raje koja Gospodsku i gradske restorane zamijeniše raskošnim ulicama svjetskih metropola i najpoznatijim turističkim destinacijama. Lijepo ih je vidjeti i saznati da su ružnu prošlost i zlo prebolili i žive životima dostojnim ljudskih bića u sredinama koje su ih prihvatile kada ih je rodni grad odbacio.

Prije nešto više od mjesec dana „naletih“ na stranicu Nermine Džumišić, Nerine komšinice iz ulice i supruge mog dobrog drugara Relje. I prijatno se iznenadio. I odlučio da taj „nalet“ iskoristim za ovaj prilog jer razloga ima na pretek.


Nermina se, kako će te se iz priloženog uvjeriti, bavi veoma lijepim hobijem: slikanjem. I to veoma uspješno. Od mnoštva njenih radova ukrao sam nekoliko da vam je predstavim. Nermini nisam rekao ništa. Nadam se da se neće naljutiti. Nije mi ovo ni prvi, a siguran sam da neće biti ni zadnji put da sam nešto ukrao. Takva su došla vremena, svako se snalazi na svoj način.
















Labels:

3 Comments:

Anonymous Nataša said...



Hvala Co za ovaj lijep prilog. Jako lijepe slike. Čestitam autorici. Obradujem se uvijek kad vidim šarenilo lijepo usklađenih boja na djelima naših sugrađana, onda znam da su duše smirene.

Thursday, 24 April, 2014  
Anonymous Anonymous said...

Slike su neobicne, Co. Mozes li mi poslati kontakt info autora na mibaso@teol.net ?

Saturday, 26 April, 2014  
Anonymous dubravka said...

Divne slike, cini mi se da je Nermina bila Lojzina ucenica, ili nekih od ondasnjih entusijasta, koji su nas ucili crtati u banjaluckim osnovnim skolama. Zadnja slika je jako lijepa, a posebno cijenim one sa motivima sa bosanskih cilima. Slazem sa s Natasinim komentarom da slike svijetle, jasne, i odisu smirenoscu.
Hvala za ovaj uzitak.
Pozdrav svima
Dubravka

Saturday, 26 April, 2014  

Post a Comment

<< Home