SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, December 19, 2012

Jasnin rodjendan

Jasna i Izet

Prosle subote smo proslavili jos jedan rodjendan. Kako se radi o jednom od onih ‘jubilarnih’, kada se ulazi u novu deceniju, izbor mjesta slavlja je zasluzivao posebnu paznju. Izet je izabrao prekrasan restoran LeMont, na brdu Mt Washington, iz kojeg se pruza spektakularni pogled na downtown Pittsburgh-a i mjesto na kojem nastaje rijeka Ohio. Restoran LaMont je zaista reprezentativan: radi se o jednom od najpoznatijih i najpopularnijih restorana Pittsburgh-a u koji navracaju oni s dubljim dzepovima. Izet je ljestvicu postavio prilicno visoko pa ce je sljedece godine biti tesko preskociti…
Mjesto sastanka je bio obliznji vidikovac s kojeg smo kao na dlanu vidjeli downtown u kasno jesenje predvecerje, te napravili nekoliko fotografija za uspomenu. Vece se polako spustala pa sa svojom digitalnom kamerom koja je vec odavno odradila svoje (uvijek kada je izvucem iz dzepa posramim se kada vidim kako izgleda) nisam mogao uhvatiti svu ljepotu krajolika. To vece sam koristio i video kameru koja je nedelju dana ranije dozivjela kupanje u potocicu jednog obliznjeg parka. Za divno cudo, nakon par dana susenja, kamera je proradila pa sam tako uspio uhvatiti malo od atmosfere za vrijeme slavlja. Od video klipova i nekoliko slika skucao sam kratki video.

Nakon vecere, svratili smo do Tufekcica, gdje smo nastavili sa slavljem. Uz obaveznu bosansku kavu slavljenica nas je pocastila tortom i jos nekim poslasticama. Iako su godine za vratom, a kolesterol, secer i ostalo sto ide s godinama raste, nismo se nicega odricali. Jos da nekako proguramo Bozic i Novu godinu a onda cemo do ljeta popravljati ono sto ovih dana pokvarimo.
Na vidikovcu
Aida
Dida Dane

Labels: ,

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Milane
Ako se hoces natjecat, onda pati. Salim se.
Gospodji Jasni sretan rodjendan i uvijek taj osmijeh na licu.
Svi ste mi lijepi i mladi. Koristite svaki trenutak za druzenje, to ljude izvlaci iz svakodnevnice i podize.
Cin, cin !
Pozdrav, Nada

Thursday, 20 December, 2012  
Anonymous Anonymous said...

Pridruzujem se rodjendanskim cestitkama za koje, nadam se nikad nije kasno

imenjakinja Jasna Prpic

Thursday, 03 January, 2013  

Post a Comment

<< Home