SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Friday, August 10, 2012

Zlatna Sandra


U zadnji tren smo culi da se u naselju, tu stotinjak metara od nas, organizira docek za dobitnicu zlatne olipijske medalje u bacanju diska Sandru Perkovic. Trnovcica je malo, lijepo naselje u okviru Dubrave s prekrasnim vrtovima i dva parkica namjenjena djeci. Na tihim ulicama cesto susrecem zvjezde iz sporta, estrde, politike. Trenutno najjace sjaji Sandrina zvijezda.

Festa je bila lokalnog karaktera, ona prava ce se tek upriliciti. Skupili su se susjedi, rodjaci, prijatelji i mnostvo djece da docekaju svoje zlato. Nismo dugo cekali, pojavila se visoka, plava, korpulentna, ali vrlo skladno gradjena, prekrasna mlada zena. Urucili su joj buket crvenih i bijelih ruza, a Bodalec joj je zapjevao legendarnu " Ruzu ". Ponos i slava su tih trenutaka stanovali u parkicu Trnovcice. Mama, brat i najbolja prijateljica, cak i Sandrini cucki su bili na pozornici. Baka je sve promatrala iz publike. Ogromnu tortu slavljenica je podjelila djeci. Njima je vise znacio Sandrin autogram pa je nastala strasna guzva. Nesebicna cura dala je svoju medalju djeci da je osjete. Iskoristila sam i ja priliku pa sam je na trenutak drzala u rukama. Bogme je velika i teska.

Za ilustraciju saljem par, od sedamdesetak snimljenih fotki.

Nada Stefanac

Zagreb, 08.08.2012


Stigla je Sandra

Tu su i tamburasi
Bodalec pjeva Ruzu
Ne moze bez mene
Sandra dijeli autograme
Sandrin cucak
Torta za djecu
Torta za Sandru

0 Comments:

Post a Comment

<< Home