SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Thursday, December 10, 2009

Ta lijepa Australija

Nisam ni osjetila kako mi je brzo proslo vrijeme citajuci Natasin prilog i gledajuci linkove o svim tim ljepotama. Iskreno sam nesretna sto ne znam engleski: kad vas uhvati nostalgija odmah je sprijecite svi vi koji ste tamo negdje i koji ste bogatiji za jedan ili vise jezika. Nama ovde ne dozvoljavaju ni da znamo koji je nas. Svi se trude da stvore neki svoj, da se razlikuju jedni od drugih, a djeca i roditelji to moraju podnositi.

Natasin opis Australije se u potpunosti poklopio sa opisom mog sina i snahe. Oni su prosle godine bili mjesec dana tamo. Ona radeci u Britanskoj internacionalnoj skoli u Hagu, ima bezbroj prijateljica po cijelom svijetu. U Sidneju su bili kod jedne od njih 10 dana, a ostalih rentali djip i obisli mnogo toga. Poslali su mnogo slika koje ja cesto gledam i iskljucim se iz ove tmurne svakodnevnice. Gradovi, okean, brodovi, kenguri, cvijece, drvece, kampovanje, Sidnejska opera, papige, coale, travnjaci, uredjene kuce i parkovi. Koliko ljepote na jednom mjestu i po njima najljepsa zemlja na svijetu.

Kako bi rado bila na tvom mjestu Natasa. Pod broj jedan biti sa dragim prijateljima, koji su ti posvetili svoje vrijeme i vrlo vjerovatno pricama i sjecanjima nije bilo kraja.

Uzivajte u prijateljstvu i druzenju na nas nekadasnji nacin u takvom okruzenju, pa mi se cini da ste otvorili vrata raja.

U prilogu saljem dvije slike mojih dragih u toj lijepoj zemlji,

Pozdrav Saima

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home