SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Thursday, August 20, 2009

Susret Banjalucana u Chicago-u

Cini mi se da jos jedni susreti postaju tradicionalni jer, koliko se sjecam, i prosle godine sam dobio jedno ‘izvjesce’. Po obicaju javlja se najstariji ‘ucesnik’ susreta koji nadje vremena da nam slikom i rijecju opise o cemu se radi.

U toku vikenda od cetvrtka 13. avgusta do ponedeljka 17. Avgusta 2009. godine Esad Kusmic je okupio izvjestan broj Banjalucana iz Chicaga i drugih americkig gradova. Bili su tu Muhamed - Braco Skopljak iz Louisvilla Kentaky, Nedzad Kovacevic i Mehmed iz Sent Louisa Missoury, Maif Kovacevic iz Mineapolisa Minesota, Mirsad Zula Zulic, Angijad Paric, Damir Dadara Dobra, njegova zena Rada, njihov unuk Jonny Sirco svi iz Des Moinesa Iowa, Mirsad Avdicevic i njegova `ena Enisa, Kenan Mulaosmanovi}, doma}ini Esad Kusmic, njegova zena Senka i njihova kcerka Ines, Mulaomerovic, Zijad Zigi Bajramovic svi iz Chicaga i ja Sedat Sirbegovic iz Columbia Maryland.

Kusmici posjeduju veliku kucu sa bastom i bazenom. Izmedju kuce i bazena je nadstresnica na kojoj su se odigravali susreti. Esad je snabdio ku}u sa prehrambenim artiklima, a Angijad i Mirsad su bili glavni kuhari. Pomagao im je Zula. Od velike koristi je bio Maif.

U petak, subotu i nedelju se jelo, pilo i pjevalo i sviralo. Bazen sa divnom vodom je omogucavao da se lako odtrijeznimo i nastavimo sa uzivanjima u jelu i pisu. Evo i nekoloko slika koje ilustruju nase raspolozenje.

Sedat.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home