SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Thursday, May 14, 2009

Jusufbegovici

Dogadjaji pristizu brze nego sto ja mogu da napisem nesto o njima a svaki vrijedan paznje. Naime, njamladji clan familije Jusufbegovic iz Banjaluke je u subotu, 09/maja/2009 godine zavrsio uspjesno studij medicine i postao doktor. Iako je vrijeme vrlo teske ekonomske krize, on je vec je dobio posao na univerzitetskoj klinici, a kaze da odmah nastavlja studij jer zeli da postane oftamolog.

Denis je prije nekoliko godina zavrsio hemiju, a onda shvatio da je njegov san medicina. Kako u Americi za pametne, vrijedne i hrabre postoji samo ‘nebo kao granica’, on je uz posao poceo da priprema predispite za medicinu. Polozio ih i nastavio dalje puno parom, radeci i studirajuci. Kaze da je ponekad bilo samo po dva sata spavanja. Isplatilo se. U medjuvremenu je i njegova djevojka Sanela takodje odradila magistarski. Pametna i vrijedna mlada generacija. Nisu zanemarili ni privatni zivot – malo prije diplomskog su se vjencali pa je u subotu bilo vise razloga za slavlje.

Ponosni mama Azemina i tata Adnan su u svojoj kuci priredili slavlje za nekolicinu prijatelja i rodjaka, a specijalno za tu priliku stigao je Azeminin brat iz Bosne i njegov sin iz Njemacke. Bilo je veselo kako i prilici, jedino sam ja kao i uvijek nesto zabrljala pa zaboravila fotoaparat. Zato koristim samo foto iz moje arhive. Na slici su Denis sa mamom, tatom i suprugom Sanelom.
Koristim priliku da jos jednom cestitam Denisu sa zeljom da sa jednakim uspjehom okonca i sljedeci stepen.

Emira

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home