SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Monday, February 02, 2009

Zima u Louisville-u

Da malo utjesim Karmen saljem nekoliko fotosa iz smrznutog Kentakija. Ovdje je proslog utorka pocela zimska oluja koja je cijelom kraju donijela strahovite nevolje. Oluja je pocela sa snijegom, presla u kisu pa onda u ledenu kisu i na kraju u snijeg. Vec u utorak je pocelo nestajati struje, a u srijedu je poprimilo katasroficne srazmjere. Jedino su sretna bila djeca jer nisu morali u skolu. Medjutim, stotine hiljada domacinstava samo u Louisville-u bez struje, automatski i bez grijanja nisu imali razloga za radost. Jos i danas, pet dana nakon pocetka oluje su desetine hiljada domacinstava bez struje. U ovim krajevima, kad padne samo par cm snijega nastaju problemi, mozete misliti kako je bilo sa svim tim ledom i snijegom.

Mi smo bili medju sretnicima koji nisu bili osudjeni na hladnocu. Zbog toga sam, valjda, mogla i primjetiti ljepotu koju je istovremeno pruzala ta ista zima.

Emira

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Draga Emira,
nakon tri ratne zimske godine u BL, Jordanskom kampu kod Novske i Gasincima, Zimsku idilu ne volim vidjeti ni na slici. Smrzla sam se gledajuci slike (brrrrr),umjetnicki gledano - prekrasne slike. Na Floridi je isto hladno, ali bez snijega. Vjetar brije, ravno k'o Vojvodina, nemas se gdje sakriti. Moj sef je razgovarao sa svojom mamom (New Jersey), nije se mogla nacuditi da je na Floridi hladnije nego kod nje, i pored svega ne radujemo se ni ljetu koje dolazi jer onda idemo u drugu krajnost slicnu kao sto Karmen prezivljava. Elektricna kompanija samo trlja ruke od zadovoljstva i dijeli vanredne bonuse. Pojedincima su racuni za struju veci od rate za kucu.
Ali sta je tu je, prezivjecemo nekako.
Pozdrav svima,
Djulijana

Friday, 06 February, 2009  

Post a Comment

<< Home