SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Sunday, January 04, 2009

Kod Venere i Dode u Ljubljani

Nasa posjeta starom kraju se zavrsila tamo gdje je pocela: u Ljubljani. A i u Ljubljani ima nase raje, kao uostalom u svakom veceg gradu planete koji se zemlja zove. Ako bi neko uradio istrazivanje koji je grad u svijetu ‘zastupljen’ u najvecem broju svjetskih gradova siguran sam da bi Banjaluka bila na prvom mjestu. Tako smo mi predzadnji dan posjetili jos jedu bivsu banjalucku familiju: ovaj put su to bili Venera i Slobodan (Doda) Dodig (pazite, ovo zadnje slovo je od izuzetne vaznosti) koji zive u centru Ljubljane.

Stan Dodiga se nalazi u zgradi koja je nedavno adaptirana tako da smo bili prijatno iznenadjeni promjenama na bolje u odnosu na zadnju posjetu. Doda, koji je od ranije medju svojom rajom bio poznat kao osoba koja se razumije u mnogo toga, adaptirao je stan u potkrovlju onako kako samo on to umije. A znate kakva su potkrovlja u starim zgradama: u slucaju Dodiga, to potkrovlje je toliko da je podijeljeno u dva nivoa, a uz Dodin smisao za dizajn, cijeli ambijent je dobio onu prepoznatljivu toplinu kao sto je to imao stan koji je Doda napravio u potkrovlju porodicne kuce u Banjaluci kojem smo se svi divili.

Uz odlicnu mezu (zabiljezeno kamerom) i pice (ja sam, kada je u pitanju meza uvijek za ‘pivkana’) i u starom drustvu, vece prije polaska za Ameriku je proslo brze nego sto smo to zeljeli. Iako svaki put planiramo da ostavimo dovoljno vremena da se vidimo sa starim prijateljima uvijek ispadne suprotno pa covjeku jedino ostaje da se nada da ce slijedeci put biti drugacije.

Sa druzenja je ostalo i ovih nekoliko slika da se covjek posjeti na lijepe trenutke druzenja sa rajom s kojom je druzenje uvijek bilo zadovoljstvo.

Labels: , ,

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Pa dobro ljudi, je li neko mjerio masnocu, horesterol, trigliceride u zadnje vrijeme? Al' hebes sve to kad se okupi tako dobro drustvo. Uostalom dobro vino razbija masnocu i lose raspolozenje.Bas mi je krivo sto se nisam i ja nasao na okupu. Puno pozdrava svima

Eko

Sunday, 04 January, 2009  

Post a Comment

<< Home