SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Friday, January 30, 2009

Here we go Steelers

Opet je to ono doba godine ovdje u Americi kada je americki fudbal glavna tema. Istina, ekonomska kriza i sve ono sto je vezano za nju je tu negdje na istoj razini, ali za nas, navijace Steelers-a superbowl je ipak tema broj jedan.

Prije otprilike tri godine napravio sam jedan prilog o ovoj temi (Steelers-i su te godine postali prvaci Amerike, i svijeta, kako to ovdje vole reci) a evo u nedelju ocekujemo novu titulu. U godini kada su mnoge stvari posle kako ne treba (recesija, rastuca nezaposlenost, 'topljenje' penzija, hladno vrijeme, poledica i nezgode koje idu uz to), dolazak Obame i uspjesi Steelers-a su one svijetle tacke koje daju nadu da dolazi bolje sutra.

Ovdje u Pittsburgh-u je sve u znaku Steelers-a: na radiju se vrte mnogobrojne pjesme komponirane specijalno za ovu priliku, odrzavaju se skupovi podrske u gradu a u svim firmama i organizacijama se raja okuplja na partijima organiziranim u ovu cast. Nosenje Steellers-ovih dresova je, naravno, gotovo obaveza. A da su Steelers-i popularni i sire mozete vidjeti i na ovom video klipu snimljenom na svemirskoj stanici koja se vrti oko ove nase napacene planete:

http://anon.nasa-global.edgesuite.net/anon.nasa-global/ccvideos/steelers.asx


Evo malo prije smo i mi u Law Library imali party a ja sam po obicaju napravio par snimaka. Jednu skupnu evo kacim uz ovaj prilog nadajuci se da cu u nedelju moci izvijestiti o novom uspjehu 'Celika' iz Pittsburgh-a.

1 Comments:

Blogger co said...

Evo upravo se vratih od Tufekcica gdje smo zajednicki docekali pobjedu Steelers-a u izuzetno uzbudljivoj utakmici finala americkog fudbala. Zadnja cetvrtina je bila za one sa izezetnim zivcima a na kraju se sve zavrsilo kako smo ocekivali.

Veceras je lijepo biti gradjanin Pittsburgh-a i navijac Steelers-a ma kako to nekima moze cudno zvucati.

Monday, 02 February, 2009  

Post a Comment

<< Home