SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, August 26, 2008

Zdravo Co

U subotu 23.08.08. prisustvovali smo jos jednom vjencanju, ovoga puta u Norkåpingu Svedska. Vjencali su se Amela Hrnic iz Banjaluke (kcerka Buce i Binke koje smo vec upoznali na blogu) i Dzevad Mahovic iz Sarajeva.

Nakon duzeg vremena i cekanja da se dobiju svedski papiri za dolazak i boravak u Svedsku, Dzevad je dosao kod svoje ljubavi i vjencanje je obavljeno. Mama Binka a i tata Buco nisu mogli ispratiti kcer a da ne puste suzu radosnicu. Posto Dzevad nema nikoga svog od familije u Svedskoj, to smo ja, Amila, Aida i Igor imali zadatak da pripremimo mladozenju za vjencanje.

Vjencanje je obavljeno u krugu sire porodice i prijatelja. Bilo je i nas iz Norveske pa i susreta nakon petnaestak godina.

Ceremonija vjencanja je obavljenau opcini a poslije smo otisli u jedan restoran sa talijanskim obiljezjima gje je bilo veselo. Uz domace specijalitete i jagnjetinu sa raznja, sljivovicu, vino... i odabranu muziku sa prostora bivse nam ostalo se duboko do jutarnjih sati. Mi iz Norveske morali smo puni gas za nazad.

Evo i nesto slika kako je to sve izgledalo.

Pozdrav svima Sejo Visic

Labels: ,

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Cestitke mladencima i njihovim porodicama uz zelju da ih ljubav, sreca i sloga prati u buducem zivotu.
Hvala Seji na lijepim novostima i da nam se i dalje javlja sa sretnim prilozima.
Buci i Binki puno pozdrava od
Djulijane i Murisa

Wednesday, 27 August, 2008  

Post a Comment

<< Home