SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, June 25, 2008

Jasko iz Esad Midzica

Lutajuci Internetom slucajno naletih na jedno ime, odnekud poznato, pa odlucih da se malo raspitam okolo. Kad tamo, bio sam u pravu. Momak je iz naseg kraja, na ‘privremenom radu’ u Danskoj kao i vecina nas. Ime, Jasmin ‘Jasko’ Zilic rodjen 1977. godine u Banjaluci. Mozda ga se sjete skolske kolege iz osnovne skole Esad Midzic.

Kao sto se sa slike (skinuta sa stranice
www.racing4fun.dk) moze primijetiti, Jasko ganja pravu makinu, to ce zaljubljenici u ovaj sport odmah primijetiti (ja sam vise za bicikle, ako moze one na tri tocka). Slika je snimljena na pisti Knutstirp u Svedskoj, kako vidim ove godine.

Jaska smo u stvari mogli vidjeti na jednoj slici u prilogu sa jednog teferica u Danskoj. Lako cete ga prepoznati. To je onaj momak u koznom odijelu (a ja se tada pitao otkud on stize onako obucen? Sada znam, vjerojatno je stigao direktno sa trkalista!).


Ovu sliku objavljujem bez Jaskovog odobrenja ali se nadam da se nece ljutiti. Nasao sam je na Internetu pa rekoh sebi, hajde da je ‘bacim’ na blog, mozda ce ga neko od njegovih bivsih kolega prapoznati.

A mozda se neko od nase raje iz Danske javi sa malo vise informacija. Momak to svakako zasluzuje.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home