SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, May 27, 2008

St. Louis 2008. - drugo vece kod Grbica

Emira nastavlja sa javljanjima, samo sam ja malo zakazao. Nisam stigao 'materijal' odmah pripremiti ali ni sada nije kasno. Evo Emirinog zadnjeg emaila:

Dobro vece,

evo nas kuci. Lijepo je otici ali je jos ljepse vratiti se. Umorni, promukli i sa jednom jedinom zeljom: sto prije u krevet. Medjutim, nema sanse. Nasa djeca, komsije, prijatelji i svi drugi sto su bili sprijeceni, zeljeli su da cuju izvjestaj, vide slike ili barem preko telefona cuju kratki izvjestaj. Zato malo kasnim.

Drugo vece u restoranu 'Grbic' je bilo 'ludo i nezaboravno'. Prije svega, bilo je vise gostiju nego prvo vece. Moralo se dodavati jos stolova. Srecom, velika banket sala ima dovoljno mjesta a ima i dobro uradjenu klimatizaciju pa je sve stimalo.

Ovaj put se Enesu pridruzio i Braco jer je nabavljena klavijatura pa nas je uhodani duo izvandradnih muzicara podsjetio na nasu mladost, na sve one lijepe trenutke u Domu Kulture, Palasu,.... Bilo ih je zaista divno cuti ponovo zajedno. Kasnije im se pridruzio i Sakib koji je kao i Braco dosao samo kao gost. Ljepota druzenja.

Nas je umor savladao pa smo otisli 'rano', oko 2. Ujutro smo culi kako je prosao ostatak veceri, bolje receno jutra. Pjevali su i Enes, i Braco i Sakib, a njima se pridruzila velika grupa mladih pjevajuci pjesme o Banjaluci, a onda i cijela sala. Zavrsetak u pola cetiri. Kad sam cula izvjestaj bilo mi zao sto i mi nismo bili tu.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home