SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Monday, April 21, 2008

Moskva - Lenjinov mauzolej

Saimin obilazak Moskve se nastavlja. Danas je evo u drustvu sa 'starim poznanicima', bar za nas koji pamtimo neka druga vremena. Obojica (mislim na 'stare poznanike') su imali poseban uticaj na nase sudbine i zivot koji smo zivjeli. Za one mladje, rodjene neposredno prije ovog zadnjeg rata, koji nisu imali prilike da uce o ruskoj revoluciji i diktaturi proletarijata, lica sa slika bi mogla biti nepoznanica.

Juce je nakon duzeg renoviranja otvoren Lenjinov mauzolej za posjetioce. Iako je bio kisan i hladan dan i veliki redovi, zahvaljujuci dobroj organizaciji nije se dugo cekalo. Kamere i mobiteli sa kamerama se moraju ostaviti na blagajni i nije moguce nikakvo slikanje. Sam dozivljaj mauzoleja je impresivan i Lenjinovo balzamirano tijelo je zanimljivo vidjeti. Kao da ziv covjek lezi u kovcegu.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home