SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, January 01, 2008

Zagrijavanje prije doceka

Neki od blogera su upoznati da je ove godine novogodisnje slavlje s ove strane ‘velike bare’ organizirano u restoranu Kreso’s u Bardstown-u, Kentucky. Ocekivalo se oko 200 gostiju, a za zabavu se pobrinuo Sakib, koji je zadnjih godina gost na mnogim okupljanjima Banjalucana.

Bio je to dobar razlog da se zaputimo u Kentucky, a pravi domacini su bili, kao i mnogo puta do sada, Emira i Sasa Dzindic. Njihov stan u Louisville-u je bio mjesto okupljanja i pripreme za nekolicinu bivsih banjalucana, koji su stigli iz raznih krajeva USA.

U Louisville smo se zaputili dan ranije, kao bismo mogli prisustvovati ‘generalnoj probi’: neki od onih koji su vec stigli u Kentucky, su se okupili u restoranu, da se zagriju za glavnu vece.

Okupio se tu prilican broj bivsih banjalucana, uz ne mali broj mladih, koji su doprinosili sveukupnom dobrom raspolozenju. Bilo je to i susreta poslije vise godina. Nera je srela svoje bivse komsije iz ulice Jularac, Kristinu i Suada Filipovica, koji su stigli iz Portland-a. Odmah je pao dogovor da ih obavezno posjetimo ove godine, jer je u planu put u Oregon ljeta ove godine.

To vece sam prvi put upoznao Zeljku, kcer Slavice i Predraga (Preze) Pavljasevica, koja je na docek dosla sa suprugom Krisom, amerikancem kojeg polako ali sigurno ‘prevodimo’ u Bosanca.

Po povratka iz Kentucky-ja sam na brzinu pripremio
ovih par snimaka, a ima ih jos. Kako od Preze ocekujem veci broj snimaka, narednih dana cu vjerojatno biti prilicno zauzet njihovom pripremom.

A bit ce tu govora i o jos nekim susretima.

Labels: ,

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Evo, samo da Co-u i ekipi pozelim sretnu i bericetnu Novu godinu.
Pozdrav iz hladne i snjezne Banjaluke!

Wednesday, 02 January, 2008  

Post a Comment

<< Home