SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Thursday, October 04, 2007

Na putu za Bosnu

Eko se potrudio da se ponovo javi, iako je ovih dana daleko od svoje kuce (mislim, one u Norveskoj). Iz proslog priloga smo saznali da je ove godine puno vremena proveo na putu pa mu to dodje kao opravdanje za nejavljanje.

Ovaj prilog o jos jednoj banjaluckoj familiji daleko od Banjaluke prihvacam kao ispricnicu ali ako se greska ponovo, necu biti ovako velikodusan.

Evo sta nam Eko pise:

U Bosni nismo bili pune tri godine zbog mojih cestih putovanja, pa smo se iznenada odlucili putovati, posto sam imao dvije slobodne nedelje u septembru. To je dosta kratko vrijeme za putovanje sa autom, ali smo se odlucili u dvije minute, jer nisam znao kada ce mi se ukazati nova sansa.

Voziti kroz Njemacku je dosta naporno, jer sam vozio sam, gotovo 1500 km do prve tradicionalne destinacije, jednom zivopisnom gradicu podno Austrijskih alpi koji se zove Gmunden.



P.S. Na fotografiji, s lijeva na desno: Refko Kusmic, njegova supruga Mirsa, Emina i Refkin zet Fikret.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home