SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Saturday, September 15, 2007

Susret u Rovinju

Ljeto je doba kada putujemo vise nego obicno: vrijeme je godisnjih odmora (za one koji ih imaju) i nasa raja se ‘razleti’ po svijetu. Susrecu se stari prijatelji, iz skole, sa posla, fakulteta, komsiluka. Nekada su ti susreti bili nesto uobicajeno, sada se moraju planirati.

Za nas koji smo preko velike bare, svaki dolazak se precizno isplanira, jer nije jednostavno u ono malo vremena posjetiti sve one koje bismo zeljeli. Za one koji su ostali u starim krajevima, to je ipak mnogo jednostavnije. Razdaljine su manje pa se stari prijatelji mogu obici i vise puta.

Zaga mi je, nakon duzeg ubjedjivanja, poslala jedan fotos sa ovogodisnje posjete staroj raji. Drustvo se skupilo u Rovinju, a na slici se moze vidjeti nekoliko novih ‘faca’. Nijaza Alagica smo jos davno upoznali (jos tamo u Trapistima, na brdu iznad samostana Marija Zvijezda), a do njega je Sead Malovic. Oni koji su 70-tih studirali na Elektrotehnickom fakultetu u Banjaluci ce se sjetiti imena a vjerujem da ce neki prepoznati obojicu jer crte lica su ostale urezane u nekim od mozdanih vijuga.

U prednjem redu su Sejina djeca Nedim i Aida, a do njih Sejina supruga Irhana. Do Irhane je Zaga, kojoj zahvaljuem na ‘hrabrosti’, uz zelju da nam se javi s novim prilozima. Znam da materijala ima, samo se treba odluciti da ga pripremi.

O susretu nemam nikakvih detalja. Predpostavljam da je fotografija napravljena u stanu Alagica, koji sada zive u ovom poznatom turistickom gradicu u Hrvatskoj.

Od Zage bi bilo lijepo da nam se javi kracim komentarom i opise nam ovo druzenje. A mogla bi nam nesto vise reci i o Seji i njegovoj familiji.

Labels: ,

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Pažljivo posmatram. Nijazove fizičke promjene u funkciji 't' su u redovnom monitoringu. Viđamo se redovno; ako ne ranije i ove godine ćemo biti zajedno 1.XI. Ali Seju ne bih nikad prepoznao bez posrednika. Vrijeme, sjećanje, slika, šta li...
Prisjetih se situacije u video klubu u ona 'piratska vremena'. Nudeći novi film Dragana kaže: 'Snimak je pravo dobar Kevina Kostnera garant možeš prepoznat'! Pozdrav uslikanima.
Zago, zaista ti hvala za sliku iz Rovinja!

Saturday, 15 September, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Seju nisam vidio od fakultetskih dana a sa Nijazom sam se sreo prosle godine oko Uskrsa u Rovinju."Uco" (predaje na skoli) je bio preokupiran gradjevinskim radovima.Nadam se da je to zavrsio i, kako na skoli ima "puno" posla, nadam se da bi se sada mogao malo aktivirati na blogu. Ove godine sam ga vise puta proljetos nazivao iz Poreca ali bez uspjeha.Pozdrav Malovicima i Alagicima!

Monday, 17 September, 2007  
Anonymous Anonymous said...

hahahaha, nerazdvojni duo iz 70-tih, ponovo jase ;o))). Sresti Nijaza tih godina a da Sejo nije u blizini ili obrnuto bilo je nemoguce. Promjene!? Ma, skoro nista, vjerovatno je bura oduvala malo kose Nijazu a Sejo je isti samo je promijenio boju kose (moderna je sada ta srebrnasto bijela, zar ne?)
Pozdrav, Made

Monday, 17 September, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Kako je divno vidjeti neizbjezni tandem Niju i Seju ponovo zajedno. Znajte da ste ostali upamceni po svojim osmjesima i dobroti.
Budite nam i dalje dobro i zdravo.
Canak

Wednesday, 19 September, 2007  

Post a Comment

<< Home