SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Thursday, September 13, 2007

Nas troje smo bili prvi gosti. Polako istog dana i sutradan poceli su pristizati ostali. Angijan i Ajsa Paric, Zule i njegova zena sa kcerkom, Damir – Dadara (Lutkin sin) i Rada sa kcerkom i Muris sa zenom su dosli iz Des Moinesa IOWA. Iz Chicaga su nam se pridruzili Esad Kusmic (Enisin brat) i njegova Senka, Dr. Esad Zisko i njegova zena Jasna, njihova kcerka Lejla i zet Zlatan, zatim sin Mesuda Mulaomerovica. Tu su bili starija Mirsina kcerka Mirsada i njen muz.

Prvi skup je odrzan u restoranu “Sarajevo” koga drzi opet Mirso iz Banjaluke. Bilo je to vece zatvorenog tipa – samo za Mirsine goste. Mada je restoran bio zatvoren za ostale goste prokrale su se dvije lezbejke koje su bar jedan sat uveseljavale goste svojim napadnim ponasanjem, plesom uz dosta seksualnih pokreta. Na kraju je njihovu orgiju okoncala Enisa zahtijevajuci od vlasnika restorana da ih udalji.

Vece u restoranu je bilo prijatno – bogata vecera, dobra muzika i dosta pjesme u kojima su pored profesionalno muzicara ucestvovali Mirso, Kusma i drugi.

Sljedeceg dana se peklo jagnje, sac, skembici, riba. Bile su tu pune serpe bureka sirnica, zeljanica i krompirusa. Jela i kolaca je bilo na pretek. Cijelo vece pa sve do zore se sjedilo u suterenu Mirsine kuce. Pjesma, jelo i price o raznim dogodovstinama.

Mora da priznam da je od svih gostiju na mene najdublji dojam ostavio Angijan Paric inace rodjak poznatog banjaluckog cevapcije kod Ferhadije.

Dadara, Kusmic i Angijan su svirali na gitarama, Mirso i drugi su pjevali.


Na slici sa Angijade: Edin Cejvan, Sedat Sirbegovic, Ajsa Paric, Ruza Cejvan. Sjede tetka i mama Cejvan

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home