SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Monday, August 27, 2007

Sanela i Amela

Nedavno sam ih predstavio na ovim stranicama a danas koristim priliku da objavim nekoliko dodatnih fotografija prilikom njihove posjete Americi.

U stvari, fotografija imam na pretek ali sam se odlucio samo za one na kojima su samo njih dvije. One druge, na kojima mozete vidjeti cijelu ekipu, ostavit cu za kasnije. Fotografije su uslikane na nekoliko razlicith lokacija: Pittsburgh, Boston i New York-u.

Za ono malo vremena sto sam imao priliku da provedem sa ovim nasim bivsim Banjalucankama, stekao sam utisak da su obje bile prijatno iznenadjene Amerikom. U stvari, pored toga sto su imale priliku da upoznaju nekoliko americkih gradova, djevojke su bile odusevljene mnogobrojnim trgovinama i veoma pristupacnim cijenama robe. Mi, 'Amerikanci' smo na to vec navikli, za razliku od posjetilaca iz Evrope kojima je ovdje sve jeftino. Uz kurs dolara, to je i razumljivo.

Ako Sanela ili Amela prate blog, molio bih da nam se jave sa prilogom i kojim snimkom iz Sarajeva. Predpostavljam da je mali broj onih koji su imali priliku da ovaj grad posjete poslije rata i za mnogo od nas bi bilo interesantno da malo vise saznamo o zivotu u danasnjem Sarajevu iz prve ruke.

Labels: ,

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Kako to da ovako fine cure nisu posjetile Teksas? Stari, jesi li pricao curama o svom sinu? Ako nisi ti, nadam se da je bar mama pricala.

Pozdrav Saneli i Ameli od Davora. Molim vas da sljedeci put svratite do Houstona. Pittsburgh nema bas nekih zgodnih momaka, ali ovdje u Houstonu ... aj, ima jedan zgodan Banjalucanin!

Cao,

Davor

Monday, 27 August, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Hvala na lijepim rijecima......

Stvarno nam je bilo divno u US, prvenstveno jer smo imali divan povod (Sunitino i Adnanovo vjencanje) i okupljanje blize familije. Nadalje, imale smo veliku dajdzinu logisticke podrsku, tako da smo u relativno kratkom periodu uspjele obici dosta lijepih mjesta; Pittsburgh, Nijagara, NY, Boston, te niz drugih manje poznatih mjesta.

Za prvi put u Americi je bilo divno i daleko bolje od svega sto smo ocekivale; neocekivano i nezaboravno, odlicna kombinacija za putovanje.

Nadamo se da ce se ponovo ukazati prilika za dolazak i naravno za otkrivanje novih cari......


Pozdrav svima


Amela

Tuesday, 28 August, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Amelu sam prepoznala samo zato sto je Co napisao da je to ona...i zato sto stoji pored Sanele, pa mi je to dovoljno dokaza da vjerujem.
Davno je, davno, bilo kad smo se kao djeca igrale u Novoj ulici. Lijepo vas je vidjeti! Mahanje iz Rosulja objema!

M.

Tuesday, 28 August, 2007  

Post a Comment

<< Home