SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Thursday, July 12, 2007

Dabarski kukovi, srednji Velebit - Team Building, srpanj 2007

Poslije duze vremena se javila Natasa. Njena tema: izleti u prirodu.

Tesko je odoljeti ne podsjetiti vas na ovu predivnu i u svakom pogledu iznimnu planinu. Izabrali smo Jeep safari program i obisli dobar dio srednjeg Velebita.

Bilo je lijepo nakon 4god vratiti se ponovo njegovoj ljepoti, bilju i pogotovo krasu, u kojem su vjetar, kisa i sunce stoljecima stvarali oblike, koje svatko od posjetitelja dozivljava na svoj nacin, ovisno o svojoj prirodi i trenutnom stanju duha, ali nitko ne ostaje ravnodusan na ovaj dar prirode.

Ne znam da li vam je poznato, Velebit, vjerojatno zato sto se na njemu sudara mediterantski utjecaj s kontinentalnim, ima preko 2000 vrsta bilja, od toga 75 endemskih, sto nema cijela Velika Britanija.

Od mog zadnjeg posjeta tom dijelu Velebita prije 4god, uocljive su velike promjene. Poduzetnicki duh je vidljiv na svakom koraku.

Prednosti prirodnih jos neotkrivenih ljepota Like, te njena blizina moru, pogotovo nakon zavrsetka tunela Sv. Rok, stanovnistvo pokusava pribliziti svakom posjetitelju.

Najvece iznenadjenje nam je bio Gospic. Kao da smo usli u Austriju, a ne u zabacenu licku provinciju.

Sve kuce su obnovljene, okrecene u bijelo, na prozorima bujaju visece pelargonije i petunije, okucnice uredjene i pune cvijeca, sve javne zgrade takodjer, parkovi dotjerani i prepuni cvijeca, novi rasvjetni stupovi u centru s visecim cvjetnim aranzmanima, naravno pelargonije i petunije, asfalt na prometnicama obnovljen s iscrtanim prometnim linijama, a cistoca da ne povjerujes svojim ocima.

Novim autoputom se do Gospica moze stici za 90min. Cistoca i odzavanje autoputa takodjer odusevljavaju. U sjecanju mi jos zivi onaj nered na jedinom predratnom autoputu Zg-Bg.

Za vasu informaciju autoput je ove godine stigao do Makarske.

Takodjer je u promet pusten novoizgradjeni dio autoputa Zg - Macelj na slovenskoj granici.

Ako niste bili u ovim krajevima zadnjih godina, obidjite ih, ugodno ce te se iznenaditi, zaista necete pozaliti.

Pozdrav svima, Natasa


Natasa je poslala i ova dva linka za one koje zele dobiti malo vise informacija:

Gospic
Velebit

Ovdje mozete pogledati jos nekoliko fotografija snimljenih za vrijeme izleta. Komentari su moji - Co

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Draga Natasa,

Lijepo si opisala Gospic,ali nam nisi poslala ni jednu sliku prozora sa pelargonijama.

Pozdrav,

Nera

Monday, 16 July, 2007  

Post a Comment

<< Home