SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, May 16, 2007

Slavlje u Boston-u

Nas Cadjo je malo sporiji u reakciji kada su u pitanju aktualni dogadjaji, ali mu to necemo uzeti za zlo. Jes’ da smo u Americi, zemlji tehnologije, a ipak su prosla vec cetiri dana od jos jednog slavlja koje smo nedavno najavili a 'habera' niotkud. Informacija je, izgleda, putovala ‘zemaljskom postom’ a ne preko ovih ‘brzih’ zica na koje smo se vec svi navikli.

Ja sam se nadao da cemo sve tri diplome spojiti u jednu, ali moze i ovako. Vazno je da imamo priliku da vidimo jos jednu ljepoticu iz nasih krajeva, pred kojom je svijetla buducnost.

Evo sta nam ‘poruci’ sretni tata:

Dragi moji Blogeri,

U ime sretnih roditelja ovu kratku pricu vam pise tata od Dunje Vujinic. Zasigurno je mama vaznija te cu njeno ime pomenuti prvo, Zlata a ja sam Mladen, nekima znan kao Cadjo.

Sretni smo jer je Dunja uspjesno okoncala petogodisnji studij arhitekture na Wenthwort Institute of Technology u Boston-u Massachusetts.

Tu nije kraj, Dunja je dobila i solidan posao, mislim u solidnoj firmi, takodje u Boston-u. Mama je malo "ljuta" sto se dijete nije odmorilo barem koji dan, sta se moze, stvarnost je da ona sutra pocinje raditi.

P.S. Seji B. stavljam zabranu da salje komentare slicne onom nedavnom, dok ne ispuni svoju obavezu. - Co

Labels: ,

8 Comments:

Blogger fatak said...

Ovih dana sam se pretplatila da u SAD saljem cestitke ljepoticama rodjenim u Banja Luci, evo ovaj put jednoj ljepotici u Boston.
Cestitka Dunji V. vrijednoj tatinoj pametnoj curi i maminoj ljepotici( ili obratno, kako god zeli) i sve najbolje u zivotu u ime familije Fatkic iz Austrije salje Ria

Wednesday, 16 May, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Čestitamo! Još jedna zaslužena eksplozija sreće. Osjetimo da Amerika gori ovoga maja...

Wednesday, 16 May, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Mama Zlato i tata Chadjo, imate razlog da se ponosite a i mi s vama.
Dunja, cestitke. I odmori se ponekad.
Ugledaj se na tatu.
Canaci ( sto bi Sejo B. rekao)

Wednesday, 16 May, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Iako su cestitke nase dame, Zlata i Jasna, vec izmijenile telefonskim putem, ja se pridruzujem i cestitam vrijednoj Dunji na velikom koraku u buducnost i zelim joj puno uspjesnih arhiktektonskih dizajna.
Cestitke i mami i tati na dugogodisnjoj podrsci kako moralnoj tako i onoj drugoj ovdje jako bitnoj koju Ameri jako cijene.

Co, Cadji se ocigledno ispraznila baterija poslije ovog snimka.

Wednesday, 16 May, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Draga Dunja, od srca ti cestitamo. Uspjesno si izborila jednu veliku bitku, sad te ceka zivot. Nece ti uvijek biti lako ali imaj na umu da nema problema koji se ne mogu rijesiti. Nikad ne gubi nadu i ne dozvoli da ti ista unisti duh. Stay positive!
Jos jednom, puno srece

Karmen

Wednesday, 16 May, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Cestitam, roditeljima i naravno mladoj i pametnoj Dunji!
Sretno!
Majda

Thursday, 17 May, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Draga Dunja, od srca ti cestitam, zelim ti da uzivas u svom poslu, da uzivas zivot, cjeli svijet je tvoj.Ti, Sanja i moja kcerka Ana ste bile intersnatan trio s mnogo maste. Ja stalno, kao papagaj, ponavljam moja sjecanja kad se u onim ruznim danima nije moglo nidgje mrdnuti od kuce. Vi ste spakovale ruksake sa malo hrane i vode i isle "na izlet", pod punom opremom na livadu preko puta zgrade. Divna, kreativna setogodisnja djeca .
Srdacne cestitke mami, tati i baki.
Kusmici iz Montreala

Thursday, 17 May, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Dobro Jutro,
Zelim se zahvaliti svima na prdivnim porukama ohrabrenja i cestitka.

Najveca cestitka mora da ide mojim roditeljima bez kojih ne bi mogla biti ni postici nista.

Hvala vam svima i nadam se da ce mo se uskoro vidjeti ili ponovo cuti.

Dunja

p.s. Cestitam svim ostalim graduates a i onima koji ce sa osmjehom primiti diplomu sledeceg vikenda

Saturday, 19 May, 2007  

Post a Comment

<< Home