SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, February 20, 2007

In Memoriam - Azra Talovic

Majda mi je poslala ovu tuznu vijest:

Evo javljam se sa jednom tuznom vjescu! Juce 19.02. u Banjaluci je umrla Azra Talović, djevojački Sabljaković. Profesorica geografije koja je predavala u mnogim banjaluckim skolama.

Profesoricu Talovic nism licno poznavao ali vjerujem da medju posjetiocima bloga ima onih koji su je poznavali.

Familijama Talovic i Sabljakovic upucijem iskreno saucesce.

Labels:

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Veoma me je potresla ova vijest. Azra mi je predavala geografiju u srednjoj skoli, bila mi je jedna od najdrazih profesora. Imala je divan glas i poseban dar da i najdosadniju materiju napravi interesantnom.
Iskreno saucesce obiteljima Talovic i Sabljakovic.

Tuesday, 20 February, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Ja se prof. Azre ne sjećam iz školskih klupa nego sa obala Vrbasa. Ona je sa svojim mužem Hamdijom provodila one ratne dane ispod oraha niže Zelenog mosta. Tu smo znali svi sijedjeti peškir do peškira i malo si uljepšati ta siva vremena.
Vijest sam dobila iz Svedske od kume Esme kojoj je Azra bila strina, mom didi je bila sestrična, nekima je bila profesorica, meni je bila banjalučka gospođa s kojom sam znala tražiti po travi djetelinu s četiri lista.

Iskreno saučešće familijama Sabljaković i Talović.

Wednesday, 21 February, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Porodicu Talovic sam dobro poznavao.Svi odreda su bili dobri i dragi ljudi.Vrlo cesto ne znam ko je od mojih poznanika ziv i dok ne cujem da nas je napustio nadam se da je ziv.Zao mi je Taline mame i cijeloj porodici izjavljujem najiskrenije saucesce u ime familije Bahtijarevic!

Wednesday, 21 February, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Iskreno saučešće familiji pokojne Azre Talović.
Ljilja Marčić
Gimnazija

Wednesday, 21 February, 2007  

Post a Comment

<< Home