SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Saturday, January 13, 2007

Moja BL nostalgija

Jedan od nasih mladjih suradnika, koji nam je zadnjih mjeseci malo zakazao, osjeti potrebu da nam se javi s dole prilozenim prilogom. Ne znam da li ce njegov prijedlog biti prihvacen, vrijeme ce pokazati:

Mlad jesam. Još uvijek. Mlad, još mlađi, bih kada u Music Hall-u u Mejdanu uz muziku 'The Fugees' gledah isto tako mlade trebe. Sada sam malo stariji i kako sam u Ju-Es-end-Ej više u Music Hall ne svraćam. A čisto sumnjam da bi i svraćao tamo, sve i da sam još uvijek u Bendželaj City-iju. Malo drugačija muzika se pušta tamo sada. Muzika koja mi paše samo kada se plaho dobro nacugam. A možda ni tad.

Preko kolege koji isto ponekad priča BoCroSe kao i ja, vidjeh da se stvara još jedna 'manjina' u Bendželaj City-iju. I to dobro pjevajuća manjina. Članak u pitanju


(http://index.hr/xmag/clanak.aspx?id=336856)

je o mladoj kineskinji, imigrantici u PC, koja, za nevjerovat, pjeva turbo folk. Ja predlažem da neko iz City-ija ode da to i čuje, pa neka se javi sa kritikom. Ja ću platiti piće za to veče za kritičara-volontera.

Pozdrav svim bloggerima.

Muris Kobašlija.


P.S. Sliku sam 'ukrao' sa navedene stranice!

Labels:

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Mozda su oni koji pjevaju jos uvijek "manjina' ali vjerujem da su oni koji slusaju vec uveliko "vecina". Ta degradacija duha i ukusa zahvatila je sve prostore bivse Jugoslavije osim, mozda, Slovenije. Ne znam kako je tamo.

Karmen

Saturday, 13 January, 2007  
Anonymous Anonymous said...

BL nostalgicari navratite malo na Banjalucki forum www.stararaja.com da podjelimo nostalgiju.

Pozz.

Monday, 14 April, 2008  
Anonymous Anonymous said...

Karmen, jedno pitanje: da li si ti kcerka profesora predvojnicke sa ETF-a Ivana Bacica?

Pozdrav.

Friday, 10 July, 2009  
Anonymous Made said...

Daj Co banuj ove anonimuse, em nista pametno ne pisu em reklamiraju stranice sumnjivog sadrzaja.

Saturday, 11 July, 2009  
Anonymous Anonymous said...

Made - daj molim te objasni kako da se pametno pise, ima li kakva skripta ili part-time course?

Unaprijed zahvalan.

Tuesday, 14 July, 2009  

Post a Comment

<< Home