SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Saturday, November 11, 2006

Vjencanje u Bergenu

Alma je jos jedan svjetli primjer mladje generacije koja se redovito javlja s prilozima. Ovaj put nam je poslala informaciju o jos jednom vjencanju u Norveskoj. Almi se zahvaljujem na prilogu a mladencima zelim mnogo srece u braku:

Sa malim zakasnjenjem saljem vam jedan prilog sa jos jedne svadbe.

Ovaj put ja sam bila u ulozi kume i mogu reci da ni taj posao nije nimalo lak. Vjencanje je bilo tako lijepo organizovano da sam se bojala da necu dorasti svom zadatku. Ali kao i obicno sve je ispalo predivno, pa cak i vrijeme koje je za Bergen neobicno u to doba.

Mladenci su bili moja draga prijateljica, jos iz djetinjstva, AidaVisic, koja je rodjena u Banjaluci, i Igor Krilic rodjen u Mostaru. Da su se nasle dvije srodne duse, u to niko nije sumnjao jer se to vidjelo iz svakog njihovog pokreta.

Sta reci o svadbi.... Puno pjesme, smijeha, muzike, iznenadjena uz dobro jelo i pice, ostalo se sve do zore. Mislim da cu vam ovim slikama barem malo docarati tu divnu atmosferu.


Alma

Labels: , ,

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Najljepse cestitike mladencima i njihovim roditeljima, a Amri hvala za prilog i mogucnost da vidimo ove lijepe mlade ljude na blogu

Monday, 13 November, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Zahvaljujemo se na lijepim cestitkama porodici Dzindici, i takodjer se zahvaljujemo nasoj dragoj kumi, Almi, sto nas je ovako lijepo obradovala.
Pozdrav, Aida & Igor

Thursday, 16 November, 2006  

Post a Comment

<< Home