SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Monday, November 20, 2006

Promocija

Caja mi se javio iz Australije nakon povratka iz Banjaluke i poslao preko 30 slika s promocije i evo pred vama je prvi set. Slike su divne i odlicno oslikavaju atmosferu koja je popratila dogadjanja u novom paviljonu u gradskom parku, novembra mjeseca 2006.

Bilo je tu raje iz onog naseg (moga) doba ali i mladjih generacija. Iz fotografija se moze osjetiti duh 70-tih i nekakvo iscekivanje, kao da prisutni ocekuju da ce se vrijeme vratiti 15-tak godina unazad u ono doba kada smo bezbrizno setali gradom i susretali mnoga poznata lica, lica osoba s kojima smo se druzili ili smo ih samo poznavali s mjesta na kojima se raja okupljala. Gledajuci neke od fotografija (na primjer ovu iznad), sa lica prisutnih se moze se osjetiti sjeta za nekim zauvijek prohujalim vremenima. Cajinu knjigu nisam imao priliku citati ali osjecam da i ona odise tim istim duhom.

Danas sam pripremio fotografije prije i poslije nastupa 27. dimenzije a za one sa svirke cete se morati strpiti do sutra.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home