SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Monday, October 09, 2006

U martu 2004, Hamzici su nasli manju, stariju kucu sa placem od 1,100 m2 i odlucili se da je kupe. Useljenje u kucu bilo je u avgustu. Bedro je napravio projekat nove kuce velicine 15 x 10 i garaze 10x5 te zatrazio dozvolu za rusenje postojece, sto mu je odobreno. Temelji za novu kucu su izliveni krajem 2005 (u stvari samo za garazu i dio kuce velicine 10x5). U proljece 2006. (20. aprila) zapoceli su radovi na kuci, a vec u avgustu su svi radovi bili gotovi i pocetkom septembra je bilo useljenje.

U medjuvremenu je Bedro radio i za druge kako bi obezbjedio novac za zivot i izgradnju svoje kuce. Sada ima novi projekat, vilu od 140 m2 (oko 2,5 miliona svedskih kruna) koju treba da pocne iduci mjesec i da je zavrsi za useljenje, kljuc u bravu 1. maja 2007 (Bedrin citat). Preostali dio vlastite kuce velicine 10x10 ce nastaviti iduce godine pa cemo ‘izvjesce’ o radovima vjerojatno dobiti kada za to bude pravi trenutak.


Lijepo je cuti o nasim prijateljima, koji su svako u svom poslu, nasli nacina da se izbore za pozicije u novim krajevima. Ovakvih zivotnih prica ima jako mnogo i zasluzuju da budu objavljene.

Sjecam se jednog naseg prijatelja, koji je u onim gadnim vremenima kada se nije znalo sta ce se s nama desiti, govorio da vise nikada nece kupovati nikakav namjestaj: u novom domu gajbe od piva ce mu sluziti kao stol i stolice a za vjesalice za odjecu ce mu biti dovoljni samo cekic i nekoliko eksera. I ja sam se slozio s tim a evo ovdje vidimo primjer kako se nasi ljudi i u ovim poznim godinama oducuju za velike projekte.

Na prilozenim fotografijama se moze steci slika o kakvoj se kuci radi. U ovom momentu sve izgleda kao cardak ni na nebu ni na zemlji, ali kada se sve kockice sloze, bit ce to malo remek djelo kompanije BINS&Bygg.

Bedri i njegovoj familiji zelim da ovaj veliki projekat sto prije uspjesno privedu kraju uz nadu da cu biti u prilici da se i sam uvjerim u kvalitet radova.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home