SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Thursday, October 05, 2006

Sahrana

Natasa mi je jutros poslala ovaj email o sahrani naseg kolege Pipe koji u cjelini objavljujem:

U ime Slavice Jungic, njene sestre i njihovih obitelji, svima koji su na blogu izrazili sucut povodom smrti njenog brata najtoplije se zahvaljujem. U tim teskim trenutcima, velika joj je bila utjeha znati da su prijatelji, razbacani po cijelome svijetu, suosjecali s njenom boli.

Sahrana je odrzana jucer.

Ako se može za ispracaj pokojnika reci da je bio lijep i velicanstven, onda se to sigurno moze reci za ispracaj Stjepana Barisica - Pipe.

Velika sala na Krematoriju, koja je sama po sebi lijepa, bila je dupke ispunjena ljudima i svjezim cvijecem. Bilo je mnogo Banjalucana, kao i njegovih radnih kolega i prijatelja iz Zagreba.

Banjalucki mjesoviti zbor "Nada", ciji je i on bio clan, vrhunski je otpjevao nekoliko prigodnih pjesama, a od pokojnika se vrlo dirljivim i nadahnutim govorom oprostila njegova kolegica iz zbora. Ceremonija oprostaja bila je velicanstvena, produhovljena, i svima nam je ispunila srca toplim osjecajem i tugom za prijateljem, susjedom, poznanikom, koji nas je napustio.

Tesko se suociti s cinjenicom da ovaj svijet napusta covjek, koji je trebao jos puno godina pozivjeti, dijeliti sa svima nama dobro i zlo, te da za sobom ostavlja djecu i suprugu.

Nazalost sudbinu ne mozemo izbjeci, pred njenom snagom smo potpuno nemocni.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home