SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, October 18, 2006

Prije par godina naletih na clanak na Internetu s intervjuom s nasim glavnim junakom. Bivsi fizicar je sada strucnjak za vodu i kanalizaciju (kako ne bi bio, rodjen je sa svim potrebnim znanjima) i pod njegovim budnim okom se sada Banjaluka snabdjeva vodom (o kanalizaciji malo kasnije). Isto drugim kanalima saznah da je nas junak, po sluzbenoj duznosti, predsjednik plivackog (ili mozda vaterpolo) kluba. Tako se to radi u suvremenom svijetu: logicno je da strucnjak za vodu bude i strucnjak za plivacke sportove. Sve bi to bilo lijepo kada bi nas klubski predsjednik znao plivati (mislim u vodi, rijeci, moru, bazenu). Kako kao mali nije imao priliku da nauci plivati, kasnije ga je bilo sramota, pa, jadnik, ostate neplivac. Nekih tamo mirnih godina, hvalio se kako bi na moru, zbog svoje visine u, za vecinu podubokoj vodi, folirao da pliva, a zapravo je stajao na dnu. Vec tada je pokazivao da ima velikog smisla za dvije discipline koje su za ambiciozne politicare presudne: glumu i plivanje (danasnjih dana izgleda da je i pjevacki talenat bitan, ako ne presudan).

Nas danasnji ‘junak’ je odlican primjer osobe kojem plivanje u rijeci ili moru nije jaca strana, ali u govnima (da prostite, a sta je rat pitam se?) se odlicno snalazi (eh, vidite, ovdje ono ‘i kanalizacije’ dolazi do izrazaja). Na kraju samo da dodam da je nas ‘junak’ (nakon sto je oteti stan morao vratiti vlasniku), kako cujem, ‘uplivao’ u novu kucu, koja mu je sagradjena uz pomoc jos jednog odlicnog plivaca kojeg mnogi posjetioci ovog bloga odlicno poznaju. O njemu cu, nadam se, nesto napisati drugom prilikom, kada se za to ukaze prilika.

Eto ovaj moj prilog ode u ‘pravcu’ kojeg nisam planirao ali me je jucerasnja slika jedne cijele familije koja se sada sastaje na sjeveru Evrope (a ne na rodnoj grudi, kao sto bi se desavalo da nije bilo ovih i ovakvih nasih ‘prijatelja’) jednostavno ponukala da kazem barem mali dio onoga sto se treba kazati. Ostalima sa slika se izvinjavam sto sam ih ‘iskoristio’ za podlogu jednog ovakvog, ne bas zabavnog, prilogam. Nadam se da ce biti prilika da nepravdu ispravim.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home