SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Sunday, October 01, 2006

Cestitka za Unu

U ovih 15-tak godina od pocetka rata na prostorima bivse nam domovine, rodjeno je dosta djece koju sa tom istom domovinom vezu jedino roditelji i nesto rodbine koja se nekako odrzala na starim prostorima. Iako o njima razmisljamo kao o bosankama i bosancima, oni su u stvari, amerikanci, svedjani, norvezani, australijanci... Neki, oni malo stariji, tecno govore maternji jezik, dok ima i onih koji se bore s rijecima a da o gramatici i padezima ne pricam. Cak i mi stariji imamo problema, a kako ne bi oni.

Danas jedna mlada dankinja slavi svoj rodjendan i evo koristim priliku da jos pozelim mnogo srece u buducem zivotu. Una, kcerka Cece i Keme, danas slavi rodjendan u lijepom gradu Kopenhagenu u drzavi Danskoj.

Kako fotografije s rodjendanskog slavlja nemam, nadjoh jednu od prosle godine. Uz Unu (desno) se nalazi i Danijela, koju smo imali prilike ranije upoznati.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home