SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Monday, October 09, 2006

BINS-Bygg

Jos prosle nedelje sam najavio vise priloga od familije Hamzic, pa evo da obecanje ispunim. Hamzici se nisu jako dugo javljali (dobio sam samo jedan komentar jos prosle godine), ali ovih zadnjih dana su se izvukli opsirnim pismima pa cu im neaktivnost oprostiti. Predpostavljao sam da su jako zauzeti a ovaj prilog ce razjasniti o cemu se radi.

Ovaj put cu svojim rijecima prepricati email koji mi je Bedro poslao prosle nedelje.

Bedrudin Hamzic, mnogima znan kao vlasnik restorana Oaza na Cairama, s familijom je‘zavrsio’ u Svedskoj, u gradu Malme-u, udaljenom oko 4000km od Banjaluke.

Poslije cetiri godine boravka u Svedskoj i savladavanja jezika i nekih kurseva, Bedro, koji je i u starom kraju pokazao da ima poslovnog duha, je startovao svoje gradjevinsko preduzece. U pocetku je radio manje poslove a kasnije je, kada se posao razgranao i projekti postali veci, zaposlio nase majstore iz Bosne, a imao je i svedjana kooperanta.

U zadnjih sedam godina Bedrina firma BINS&Bygg je izgradila tri kuce od temelja, renovirala petnaestak, te renovirala 20-tak stanova, sanirala 30-tak kupatila, uradila mnostvo manjih radova, itd.

U medjuvremenu je Bedro polozio ispit za nadzornog organa na izgradnji kuca do cetiri sprata, tako da takodjer vrsi i nadzor na izvodjenju radova za druge. Kako mu je posao isao dobro, a imao je manjih problema sa parkiranjem vozila ispred zgrade u kojoj su zivjeli, Hamzici su se odlucili za kupovinu kuce. Posto je Bedro vec duboko zagazio u gradjevinske poslove, Hamzici su se odlucili za kupovinu starije kuce s planom da je sruse i na njenom mjestu izgrade novu.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home