SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Friday, September 29, 2006

Zlatan

Jos jedna slika s nedavne svadbe u Louisville-u. Gost na slici je stigao cak iz Svedske i evo ga predstavljam, uz Emirinu pomoc.

Radi se o jos jednom od plejade nasih mladih uspjesnih ljudi.

Zlatan, sin Emirine sestre, je sa tatom, mamom i bratom ‘dobrovoljno’ otisao iz Prijedora davne 92-e (svi znamo sta se desavalo u Prijedoru devedesetih). Iako su zelje bile da ostanu sto blize kuci tj. u Zagrebu, ni njima, kao ni mnogim drugim bosanskim izbjeglicama to nije uspjelo pa su, trazeci novi dom, stigli u Svedsku.

Skrasili su se u gradu Karlskrona .Tu su se poceli polako vracati zivotu. Ucenje jezika, skola, posao…

Zlatan sad zivi u Svedskoj u Malme-u. Zavrsio je arhitekturu prije dvije godine. Kako je za diplomski izabrao nesto sto je primjena akustike u arhitekturi, lako je dobio posao i danas radi kao Consulting Engineer u Malme-u. Cini se da je prezadovoljan svojim poslom i svojim zivotom tamo, jer je prije odlaska odavde izjavio da je kod nas lijepo, ali da nikad ne bi zivio ovdje. I ne cudim mu se, jer samo kad pomislim na njihovih 5 sedmica godisnjeg, ne treba mi bolji argument.

Labels: ,

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Zar ima negdje gdje se dobije manje od 25 dana (radnih naravno) za godisnji odmor? Co a sta mislis o cijelih 30 dana i jos tri dana da mozes spojiti praznike? Sweden rules!!

Friday, 29 September, 2006  
Blogger co said...

Ja mislim da ce ta zemlja uskoro propasti!

Salim se, cuo sam o tome i jos uvijek ne mogu da vjerujem. Ovdje u Americi vecina pocinje s 10 dana i to obicno traje prvih 5 godina.

Ako promijenis posao, sve pocinje iz pocetka.

Ja, srecom, radim na katolickom univerzitetu pa sam u malo boljoj situaciji: imam 22 dana a i prilican broj praznika (21-22). Mi slavimo sve katolicke svece pa nas to izvlaci.

Friday, 29 September, 2006  

Post a Comment

<< Home