SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Friday, September 15, 2006

Zdravlje ga, hvala bogu, dobro sluzi, i jos ima snage da putuje i posjecuje prijatelja i rodbinu po svijetu i u starim krajevima.

I ove godine je pala turneja Kopenhagen, Banjaluka, Sarajevo, i nazad. Prosle godine je uz sve to malo skoknuo do Norveske da posjeti stare prijatelje. Susreti banjalucana u St. Louis-u zadnjih godina tesko mogu proci bez njega. Kada je god neko okupljanje i slavlje, dida Dane je spreman.

Da ne bi ispalo da nam dida Dane samo ljencari, evo par fotosa s njegovog 'radnog mjesta': kada je rostilj u pitanju, zna se ko je pravi majstor. A banjalucki cevapi nisu cevapi bez lepinja, a dida Dane je opet tu glavni.

Sutra nam u goste dolaze americki prijatelji i znam da ce se raspitivati o njemu: bit ce to rijedak slucaj da ce susret proci bez banjaluckih cevapa, ali sta se tu moze.

Evo blizi se ponoc, valja meni sutra raniti, vrijeme je da se prilog privodi kraju. Jos samo da dida Dani zelim sretan rodjendan i da ga lijepo provede u drustvu sina, snahe i unucadi.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Cika Dani najsrdacnije cestitke za rodjendan i jos puno zdravih godina zeli Eko sa porodicom.
Cestitkama se pridruzuju Fata i Mesa.

Friday, 15 September, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Ispred familije Tufekcic nasem didi zelimo jos puno dobrih godina i jos puno lepinja i cevapa da bude spravljeno njegovom rukom.
Dido nek ti je sretno, a i mi cemo nazdraviti s ove strane bare.

Friday, 15 September, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Toliko bi se moglo pricati o dida Dani. Zaista je poseban covjek, tako je pun duha i optimizma. Poslije jedne veceri kod Co-a sa pjesmom do kasnih sati, neko od nasih zajednickih prijatelja je pitao da li je on nekad glumio u pozoristu. Sve zbog nacina kako je pjevao pjesme,njegovo je pjevanje bilo popraceno glumom da bi se bolje ilustrovali dogadjaji o kojima je pjesma 'govorila'.
Sretan rodjendan dida Dane!!!!!!!!!!!!

Friday, 15 September, 2006  

Post a Comment

<< Home