SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Thursday, September 21, 2006

Viva Espana

Danas jedan prilog iz Ljubljane, od Venere, nakon vise bezuspjesnih pokusaja da se neki od ranije pripremljenih priloga ‘prebace’ preko 'velike bare'. Dvije fotografije su konacno stigle, i evo ih objavljujem. ‘Veci’ prilog, koji je Doda pripremio, vjerojatno ce biti poslat sporovozno, brodom, jer Internet ne moze podnijeti njegovu ‘tezine’.

Od kada je Slovenija postala dio Evropske Unije, mogucnosti zaposljavanja za njene sugradjane su se prosirile, tako da smo vec svjedoci mnogih ‘muviranja’ iz drzave u drzavu. U Evropi granice vise gotovo da ne postoje, sto ce iskoristiti narocito mladja generacije, kojoj takav nacin zivota vise odgovara nego nama starijima. Mi smo jos uvijek zaokupljeni nasim 'torovima', narocito neki.

Venera mi javlja da je Lana, njihova kci, odlucila da jednu godinu provede u Spaniji, gdje ce Spance poducavati engleski jezik. Lana je diplomirala prevodilastvo (engleski, italijanski i fakultativno spanjolski) i trenutno je stanovnik Barcelone. Smjestila se u centru grada i kupila prevozno sredstvo: bicikl (jedna karakteristika evropskih gradova koja je za nas 'amerikance' veoma neobicna).

Smjestajem je jako zadovoljna jer se stan nalazi na desetak minuta od plaze. Cini se da Lana uziva u suncanim danima Sredozemlja u ovim danima koji su joj preostali prije nego sto pocne raditi (posao joj pocinje 1. otkobra.)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home