SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, September 27, 2006

Njen gornji tok je opsebno omiljen medju ljubiteljima veslanja na brzim vodama (rafting). Voznja po kanjonu ove rijeke je novi oblik uzbudljivog dozivljavanja prirode, i sam spust niz slapove i vodopade koji nas osupnu sa kristalno cistom vodom, te plivanje kroz u stijenama napravljenim bazenima i mir koji je u tom sakrivenom svijetu.

Na vrhu kanjona je po ljetu raznovrstan svijet gorskog bilja i bogat zivotinjski svijet. U domu Trenta je sabrana sva kulturna i prirodna bastina triglavskog narodnog parka koji se moze vidjeti na filmu.

Soca je u prvom svijetskom bila popriste borbi i masovna grobnica. U Kobaridu je muzej posvecen sorskoj fronti.

Gotovo nema sporta koji nije zastupljen u podrucju te cudovite rijeke.

Na vodi: rafting, kajak, kanu, hydrospeed (spust s bobom za plivanje), canyoning, ribolov,
Na tlu: planinske i biciklisticke ture, setnje, planinarenje po dobro oznacenim stazama, jogging, jahanje, tenis, jamarstvo, spust u korita, prosto puzanje;
U zraku: let sa padobranom (skupa sa instruktorom), aerotaksi.
Zimsli sportovi: skijanje, voznja sa daskom, sankanje po jednim od najduzih pruga, puzanje po ledenim stijenama.

Djelic te zivopisne i neokrnjene prirode se moze vidjeti na prilozenim slikama.

Mirjana

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home