SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, September 05, 2006

Jos kao veoma mlad sam isao na Borceve utakmice (cak se sjecam vremena kada je Tomo Knez igrao za Borac), prozivljavao sve njegove uspone i padove kao vecina nas, radovao se pobjedama, ulasku u Prvu ligu, osvajanju Kupa Marsala Tita. Dzevad Kreso je bio dio tog kluba, kao i vecina drugih odlicnih igraca i velikih boraca (Abid Kovacevic, Husnija Fazlic, Paso Becirbasic, da nabrojim samo neke koji mi prvi padose na um) i vjerojatno bi svoj zivotni vijek posvetio tom istom Borcu, da ga, kao i sve ostale, rat i borba za goli zivot, nije natjerala da ostavi Banjaluku i skrasi se u ‘bijelom svijetu’.

Kreso je danas uspjesan ugostitelj u lijepom, historijskom mjestu Bardstown u drzavi Kentacky, gdje posjeduje lijep i veoma popularni restoran Kreso’s. O restoranu smo imali prilike nesto malo saznati iz Sasinog priloga, a ovaj put sam imao cast da se i sam uvjerim u ono o cemu je Sasa pisao. U zgradi koja je nekada bila kino, sada se nalazi restoran koji, pored manje sale (oko 130 mjesta) koja je svakodnevno otvorena za goste, ima jednu veliku salu u kojoj se odrzavaju posebne svecanosti, kao sto su svadbe, razne proslave i zabave.


Fotos: Dzevad i supruga Merima

0 Comments:

Post a Comment

<< Home