SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Sunday, September 17, 2006

Familija Sisic

Prilozi o banjaluckim familijama u Americi se nastavljaju. Vrijedni suradnik, kao i obicno, Emira:

Ovo je mali prilog o jos jednoj familiji banjalucana u Louisville-u. Na slici su Zejna i Hamdija Sisic (slika je sa susreta u St. Louisu prosle godine).

Sisici su prije nego su dosli u USA, kao i mnogi drugi, bili u Njemackoj, a onda su nakon odluke njemackih vlasti da sve izbjeglice moraju napustiti Njemacku stigli u Ameriku. Jedino je njihova kcerka ostala tamo jer vec bila student i mogla ostati sa studentskom vizom.

Sin Zlatko je sa njima ovdje. Ove je godine magistrirao informatiku na University of Louisville .

Zejna je radila u bolnici kao visa medicinska sestra, uspjela je svojim radom i znanjem da se dokaze te opet radi isti posao u bolnici (samo u Louisville-u). Hamdija je radio u industrijskoj skoli kao profesor prakticne obuke (kako smo to nekad zvali), a i ovdje radi u svojoj struci.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home