SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Friday, September 15, 2006

79.

Iako sam na moju veliku radost primio nekoliko priloga od raje, danas ovaj prilog posvecujem dida Dani. S razlogom. Danas je dida Dani rodjendan. Ako se ne varam, 79.

Ovih septembarskih dana je kod nas poprilicno zivo: slavi se par rodjendana i jedna godisnjica. Ove godine dida Dane nije s nama i zdravicu cemo morati popiti bez njegovog prisustva. Ali ja se za njega ne sekiram: tamo gdje se sada nalazi ce mozda biti jos veselije. A siguran sam da ce vinceka biti na pretek.

U svojih 78 godina, dida Dane je prezivio mnogo, proputovao dosta svijeta i vidio svega i svacega: od dogodovstina iz 2. svjetskog rata koji ga je 'zakacio' kao djecaka, preko konobarskih dana u Banjaluci (kasarna Kozara, hotel Palas, samo da nabrojim neke), sefovanja u drustvenoj prehrani GIKA-a Kozare i 1. maja, privatnog ugostiteljskog biznisa u Tucepima, pa do odlaska u Ameriku u penzionerskim godinama.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Dragom dida Dani srecan rodjendan, sa zeljom da jos dugo pozivi u drustvu svojih najmilijih.

Puno pozdrava od Jasne i Srdje.

Friday, 15 September, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Dida Dane, neka ti je sretno i bericetno i da se uskoro vidimo,
Cadjo i njegove sve cure.

Friday, 15 September, 2006  

Post a Comment

<< Home