SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, August 16, 2006

Sanda

Emira je u zadnje vrijeme prilicno aktivna, sto je za svaku pohvalu. Ovaj put je to prilog o jednoj Sarajki koja je dosla na studije u Banjaluku i tu stekla dosta prijatelja. Evo Emirinog teksta:

Povremeno dobijem e-mail sa interesantnim vijestima o svojoj bivsoj cimerki i dobroj drugarici Sadiji (Sandi) Kasmo.

Vjerujem da ce se mnogo posjetilaca bloga sjetiti nase kolegice sa faxa. Neke davne 68 godine uvjeti upisa godine na svim nasim fakultetima su bili vrlo rigorozni. Studentima je negdje je bila bauk matematika, negdje fizika, negdje elektronika, a tek poslije....Elem, Sanda je dosla u Banjaluku da izbjegne problem s fizikom na ETF u Sarajevu. Brzo smo se sprijateljile a i ostala 'raja' su je vrlo brzo prihvatila.

Sanda je uvijek je mnogo i rado putovala, govorila tecno tri strana jezika. Iako se bavila i strukom, Sanda je uvijek bila pomalo i umjetnik pa sada pokusava da ostvari neke od svojih ideja. Nedavno mi je poslala fotografije sa otvaranja izlozbe na kojoj su bili izlozeni i njeni radovi.

Emira mi je uz tekst poslala i jedan veoma interesantan clanak u kojem Sanda prica o svom zivotu. Iz clanka je vidljivo da je Sanda prozivjela dosta toga, bavila se raznim poslovima, cak je glumila u par filmova. Zadnjih godina zivi i radi u Parizu kao komercijalni direktor firme koja drzi lanac hotela. Sin i kcerka, koji su zavrsili fakultete u Parizu (sin zavrsio umjetnost u Parizu a magistrirao u Amsterdamu, kcerka zavrsila francusku knjizevnost i filozifiju, te politicke nauke na Sorboni), trenutno zive u Berlinu. Mnogo je toga ispricano u clanku ali kako ga je Emira poslala kao image (JPG-file) od nekih 250KB, nije pogodan za objavljivanje.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home