SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Friday, August 25, 2006

Amerikanci u Novalji

Neki iz mladje generacije su veoma teski kad je u pitanju slanje bilo kakvog priloga za ovaj nas blog. Morao sam upotrijebiti sav svoj roditeljski autoritet da dobijem koju sliku s ovogodisnjeg puta banjaluckih Amerikanaca na odmor u stare krajeve, a za prigodan tekst cak ni to nije pomoglo.

Nino i Davor su ove godine zajednicki posjetili stare krajeve i proveli 20-tak dana u Hrvatskoj i Bosni. Pored posjete rodbini i pokojem prijatelju, glavni cilj je bila Novalja na otoku Pagu, gdje se zadnjih godina skuplja mlada raja iz svih krajeva Hrvatske a i sire. Detalje putovanja ne znam, a od mnostva fotografija sam izabrao ovu snimljenu negdje na Novaljskoj plazi.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Cika Milan,
Evo konacno par rijeci i par slicica od mene.
Detalje cemo strogo cuvati, ali mozemo opsirno reci da nam je bilo predivno i da smo se pravo nauzivali (osim jednog dana kada smo se Davor i ja otrovoali Novaljinom vodom).
Evo par slika sa puta (ovo su slike samo za roditelje):
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ninopavkovic/album?.dir=/acb2re2

Tuesday, 17 October, 2006  

Post a Comment

<< Home