SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Monday, July 24, 2006

Kemo Buha

Buhu ste vec prije mogli vidjeti na jednom od priloga na kojem je bila fotografija banjalucke raje u basci Alibabe a ovaj put evo ga u gro-planu. Slika je napravljena prosle godine na zeljeznickoj stanici u Predgradju prilikom naseg 'zanimljivog' putovanja vozom od Banjaluke do Mostara.

Buha je vec godinama s familijom u Kopenhagenu gdje provodi svoje 'penzionerske' dane. Lijepa je ta drzava koja ti dodijeli penziju a da ni dana nisi proveo na radu. Lijepo je kada ti cek stize svakog mjeseca a ti imas vremena na pretek, pa ho's u setnju, ho's na plazu, mozda malo rekreacije na biciklu...Cini mi se da Buhina faca dovoljno govori sama za sebe kako mu je.

Prema zadnjim informacijama, familija Poric se sprema na Jadran. Nadam se da ce najmladji Poric biti vrijedan i poslati nam par fotografija kada se vrate s odmora. Do tada, zelim im lijep provod i 'mirno more'.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Pozdrav mom skijaskom idolu.
Interesuje me da li jos skija gore, na sjeveru? Nikada necu zaboraviti jednu Novu Godinu; nasi su bili na doceku u "PALASU" (tradicija) a mi djeca smo ostali u kuci. Tada je Buha predlozio da "posudimo" nekoliko kokosaka od komsije Boska Labovica i da ih ispecemo.Kako to izvesti? Opet Buha ima ideju: sva djeca treba da natjeraju kokoske u saht gdje se on sakrio i jednoj po jednoj presudio po kratkom postupku.O kolicini "posudjenih" i razbijenih jaja da i ne govorim. Najvece batine od roditelja je tada dobio rahmetli Emir Celes. Nero, da li se sjecas ovoga slucaja?
Pozdrav svim bloggerima od Nermina!

Wednesday, 26 July, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Nermine,
Keminih dogodovstina je bilo toliko da se ne mogu sjetiti svih pojedinosti, ali kad bi neko mogao napisati samo dio toga i izdati knjigu, mislim da bi Harry Potter brzo bio zaboravljen.
Tek sada mi je postalo jasno zasto su Ljilja i Ranko (djeca doticnog B.L.) postali heroji u ovom posljednjem ratu. Trebalo je osvetiti sve te kokoske.

Wednesday, 26 July, 2006  

Post a Comment

<< Home