SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Sunday, July 09, 2006

Jos jedna diploma

Uz pojavu digitalnih kamera, potpuno zaboravih na onu klasicnu, tako da tek ovih dana primijetih da imam 'neispucan' film jos od prosle godine. U stvari, kako licno nisam bio prisutan na proslavi dodjele jedne diplome, promakla mi je vijest koju sam trebao objaviti jos prije Nove godine.

Hida Kadenic, kao i njen brat Caco, zasluzuje sve pohvale za trud, samoodricanje, i upornost da zavrsi fakultet uz sve teskoce koje su je zadnjih godina pratile. Nakon odlaska iz Banjaluke, uz tek zavrsenu srednju skolu u poznatim ratnim uvjetima, Hida je ovdje u Americi, bez roditelja i icije financijske podrske, vrijedno radila i studirala u isto vrijeme. Na kraju se trud isplatio: na svom radnom mjestu je stekla ugled kao vrijedan i pouzdan radnik tako da je svake godine napredovala u ovom, za vecinu nas, jos uvijek stranom okruzenju. U isto vrijeme fakultet je zavrsila s najvisim ocjenama, sto joj daje jos vece sanse da u svom poslu napreduje i obezbijedi si sigurnu buducnost. Kada pomislim na mladju generaciju u Banjaluci od kojih mnogi nisu imali volje da se dalje skoluju, pomalo ostajem zbunjen.

Zato Hido, aferim, svaka cast, ti si jos jedan dokaz da nas nije lako izbaciti iz 'sedla'.

Labels:

1 Comments:

Blogger Ogi said...

Kasnim cenera ali nisam znao,nisam bio svjestan.Bravo Dojdohi,gdje cula i ne cula.Volio bi cuti sta ima,ali od tebe.Ako mi neko moze pomoci da dodjem do Hidine adrese bio bi zahvalan.Prijatelj iz mladjih dana.

Tuesday, 12 January, 2016  

Post a Comment

<< Home