SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, July 19, 2006

Familija Kusmic

Ovu sliku s nedavnog Alminog i Edinovog vjencanja sam ostavio kao poseban prilog jer zasluzuje posebnu paznju. Naime, na ovom snimku su clanovi obitelji Kusmic (sa slavljenicom), nekada Banjalucani ( siguran sam da su to jos uvijek jer biti Banjalucanin ne znaci da neko mora zivjeti u tom gradu vjecno), a sada Norvezani, stanovnici jednog malog, pitomog gradica na jugu ove Nordijske zemlje.

Us sve probleme koje su od pocetka rata i napustanja Banjaluke pregurali preko glave (svako od nas bi mogao pisati romane), na kraju su imali srecu da se opet svi okupe na istom mjestu i nastave zivote u novim uvjetima ali zadrzavajuci stare navike i obicaje. Mnogi drugi nisu bili te srece i sada su neke familije razbacane na sve cetiri strane svijeta.

Aidu i Eku smo vec imali prilike upoznati a sada vam predstavljam najstarije clanove familije Kusmic: tetu Fatimu i cika Kusmu (Mehmeda). Kao sto se sa slike moze zakljuciti, stariji Kusmici se odlicno drze. Sve ove teske godine su uspjeli pregurati preko glave i sada svoje penzionerske dane provode uz djecu na sjeveru Evrope.

Na slici s lijeva na desno: Aida, Muhamed, cika Kusmo, Alma, Eko i teta Fatima. Kusmici su opet zajedno (osim Muhameda) a vjencanje je bilo prilika da se napravi zajednicka fotografija.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home