SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Sunday, June 25, 2006

Zlajin opus

Proslog mjeseca sam imao priliku objaviti prilog o izlozbi slika Zlaje Valentica, naseg kolege s fakulteta i Rudi Cajaveca, a danas mi je cast da vas mogu upoznati s dijelom njegovog opusa. Srdjo je bio veoma vrijedan i nedavno napravio cijeli niz fotografija Zlajinih radova. Slike su predivne i nadam se da nisu izgubile na ljepoti iako sam ih morao prilagoditi Internetu. Zao mi je sto za slike nemam naziva ali mislim da to, u krajnjem slucaju, nije ni bitno.

Zlaja je, kao sto to vjerojatno znate, ostao u Banjaluci i, kako vidite, prezivio ona gadna vremena. S fotografije gore se moze vidjeti da se odlicno drzi: jedino je kosu 'ofarbao' u neku novu boju, ali i to je bolje nego da ju je 'usput izgubio', kao neki od nas.

Na kraju se moram zahvaliti Srdji na njegovom prilogu jer je ovaj nas blog osvjezio i obogatio ovim setom fotografija. Nadam se da ce ih biti jos!

Mali dio Zlajinog opusa mozete vidjeti na ovoj stranici.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home