SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Saturday, June 24, 2006

Nino

Evo jos jednog Banjaluckog ponosa, momka koji je nadmasio sva ocekivanja.

Nino Pavkovic je u Ameriku stigao negdje sredinom devedesetih i odmah se uhvatio u kostac s novom okolinom. Srednju skolu je zavrsio u jednoj od najuglednijih Pitsburgskih privatnih institucija, gdje je takodjer igrao kosarku u skolskom timu. Fakultet je zavrsio u Cleveland-u OH, na Case Western University i, vec prije nego sto je diplomirao, dobio posao u jednoj od uglednih americkih biznis kompanija.

Za Ninu je vezana jos jedna zanimljivost. Naime, Ninina mati Asija Coralic i moja malenkost smo u Banjaluci bili dugogodisnje komsije i cak isli u isti razred u osnovnoj skoli. Igrom slucaja, Nino i moj sin Davor su studirali na istom fakultetu i dijelili studentsku sobu 40-tak godina kasnije u gradu koji je hiljadama kilometara udaljen od Banjaluke.

Nino i Davor su sada najbolje kolege i iako su ponovo udaljeni hiljadama kilometara, ove daljine ih ne sprecavaju da se redovito cuju telefonom, posjete par puta godisnje i cak putuju na more u stare krajeve kao sto bi to vjerojatno radili da ih zivot nije otjerao iz njihovog rodnog grada. Izgleda da je ljudska sudbina jaca od svih mracnih sila koje nastoje da uticu na nju.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Zahvaljujem se na lijepim rjecima.

Ako bog da, bit cemo ja i Davor u Banjaluci za par sedmica.

Cao,

Nino

Sunday, 25 June, 2006  

Post a Comment

<< Home