SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Thursday, April 27, 2006

Yoga je jedinstven nacin spoznavanja sebe, svojih sposobnosti, vidljivih i onih skrivenih. Uci nas kako pravilno disati, kako vladati sobom, podize koncentraciju, fizicku spremnost, imunitet, odrzava psihicku stabilnost, uci nas kako se zdravo hraniti, kako se nositi s problemima, nespavanjem ili slabim spavanjem, bolestima,....

Postajemo optimisticki pozitivno orjentirani, tolerantniji, bolje razumijemo ljude i prirodu oko sebe, i sto je jednako vazno postajemo produhovljeniji, gipki, zadovoljni i samim time mladji i ljepsi. ( Ako nista drugo, ovo ce vas motivirati!) Yogu prakticiram vec 4 god, zavrsila sam svih 7 stupnjeva i ponovljam ih po drugi put od pocetka. Trenutno sam ponovo na 5. stupnju.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home